Annons:

Var fjärde svensk kan tänka sig att resa till Medelhavet i år

Enligt en nyligen genomförd undersökning bland drygt tusen svenskar kan 24 procent tänka sig att resa till södra Europa i år. Störts är suget efter resor i Stockholm och Sydsverige, enligt ett pressmeddelande.

– När reserestriktionerna släpper i Sverige och övriga Europa börjar fler och fler planera sina semestrar. Att åka till Medelhavet och njuta av sol och bad är det många som längtar till, säger Didrik von Seth, generalsekreterare för SRF i ett pressmeddelande.

Coronautbrottet och UD:s avrådan från samtliga resor gör att resebranschen har stått helt stilla. När nu restriktionerna i Sverige och Europa börjar lyftas börjar fler och fler att planera sina semestrar. Bokningarna till framförallt Gotland sköt i höjden när regeringen i torsdags meddelade att det var fritt fram att resa i hela landet från den 13 juni.

Enligt en nyligen genomförd undersökning säger 24 procent att de kan tänka sig att resa till Sydeuropa inom de närmaste sex månaderna. Det är framförallt personer i 50 – 60 årsåldern och boende i Stockholm eller södra Sverige som kan tänka sig att åka till södra Europa under de närmaste sex månaderna. Undersökningen visar också att det man längtar efter är restaurangbesök, golf och naturligtvis sol och bad.

-Vi kan nog förvänta oss ett stort tryck för resor till södra Europa när reserestriktionerna börja släppas, säger Didrik von Seth i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.