Annons:

Christian Clemens ny styrelseordförande för Unlimited Travel Group

Christian Clemens är ny styrelseordförande i Unlimited Travel Group. Styrelsen får även förstärkning av en ny ledamot genom val av Lotta Kronstam. Christian har en lång och gedigen erfarenhet från resebranschen bland annat som VD för TUI i Norden och Centraleuropa. Han är idag verkställande direktör för Stockholmsmässan.

”Jag tycker att UTG är ett bra exempel på en väl avvägd balans mellan långtgående eget ansvar inom dotterbolagen och samtidigt ta till vara på moderbolagets synergier och trygghet”

– Jag tycker att det är ett väldigt spännande uppdrag i ett reseföretag som jag tror har alla förutsättningar att ta till vara på det uppdämda behov av utlandsresor som finns nu tydligt märks efter pandemin och där stora delar av kunderna troligast inte påverkas lika mycket av valuta och konjunktur. Jag ser en bra möjlighet till organisk växt i det korta perspektivet och i det lite längre möjligheter att växa gruppen med fler bolag som kan vara med och dra nytta av den gemensamma strukturen. Jag tycker att UTG är ett bra exempel på en väl avvägd balans mellan långtgående eget ansvar inom dotterbolagen och samtidigt ta till vara på moderbolagets synergier och trygghet. Det sista är ett område som jag ser fram emot att utveckla vidare och tydliggöra än mer tillsammans med bolagsledning och dotterbolag. Jag har själv med mig både moderbolags och dotterbolags perspektivet, då jag började min bana som VD för specialistresearrangören Trivselresor och har arbetat med mängder av mindre researrangörer som Globetrotter, Temaresor, Sportresor, Wondercruises och femton olika mindre och ganska självständiga reseföretag under min tid på TUI i Centraleuropa. Det blir dessutom en fantastisk styrka att ha med Lotta Kronstam i styrelsen med all den erfarenhet hon har från liknande bolag som flera av våra dotterbolag inom UTG. Jag är utöver detta fortsatt VD för Stockholmsmässan samt styrelseordförande för rederiet Forsea samt Svenskt Flyg, säger Christian Clemens.

Lotta Kronstam.


 
Årsstämman beslutade även om val av Lotta Kronstam som ny ledamot i styrelsen. Lotta är en driven och engagerad entreprenör och researrangör med erfarenhet av att ha startat bolag inom skräddarsydda resor med personligt engagemang och extra service i fokus.

  • Unlimiteds verksamhet består i att äga, starta, utveckla och förvärva rese- och eventföretag som är små till mellanstora, specialiserade, självständiga och entreprenörsdrivna. Verksamheten startades i december 2002 och är idag en koncern bestående av moderbolaget Unlimited Travel Group samt de nio dotterbolagen Creative Meetings, Go Active Travel, JB Travel, PolarQuest, Ski Unlimited, Specialresor, Travel Beyond, Världens Resor och Västindienspecialisten.

En kommentar

  1. Kent: Det blir bra, Christian är inte bara kunnig och erfaren utan också en mycket bra person.