Annons:

“Jag tvekade inte en sekund”

Henrik Johansson är nyvald president i SKÅL international Stockholm. Här svarar han på Travel News klassiska på-nytt-jobb-enkät.

“Jag är en glad skåning som jobbat mer än trettio år inom vår fantastiska reseindustri och senaste tio åren har jag jobbat på olika hotell leverantörer med otrolig tillväxt såsom Totalstay och WebBeds. Nu driver jag RateHawk i Sverige.”

Grattis Henrik Johansson, du är nyvald president i SKÅL international Stockholm, varför valde medlemmarna dig att leda detta nätverk inom reseindustrin?
Som klubbmästare i SKÅL Stockholm och ansvarig för alla evenemang så har jag under åren lärt känna alla medlemmar och haft många intressanta och trevliga stunder ihop. När Jannica valde att avgå, så tror jag att valberedningen såg mig som ett bra alternativ att ta över rollen som President i denna anrika klubb.

Varför valde du att bli president på SKÅL international Stockholm?
Efter tre år som klubbmästare så kände jag att jag var redo att engagera mig ännu mer i detta fina nätverk inom turism. När jag fick frågan av valberedningen, så tvekade jag inte en sekund.
Många vet vem du är men inte alla 50 000 Travel News-läsare. Vem är du?
Glad skåning som jobbat mer än trettio år inom vår fantastiska reseindustri och senaste tio åren har jag jobbat på olika hotell leverantörer med otrolig tillväxt såsom Totalstay och WebBeds. Nu driver jag RateHawk i Sverige. Hade några roliga år med Viggo och Nils på Travel News efter pandemin och jobbade då framförallt med Travel News Market och är sedan 1,5 år på RateHawk. Min karriär började inom VING-gruppen och åtta fantastiska år i utlandsorganisationen, framför allt på destinationer i östra Medelhavet. Sedan följde en lång period i ledande befattningar inom försäljning och marknad på Always, Bridge, Auto Europe, Lotus Travel, Escape Travel innan jag provade att jobba utanför branschen några år med E-Commerce Payments. Längtan åter blev för stor, så sedan 2015 är jag lyckligtvis tillbaka i vår otroligt roliga industri.

Och vad är SKÅL international Stockholm?
SKÅL International är ett världsomspännande nätverk inom resor och turism som bildades för mer än 90 år sedan i Paris. SKÅL Stockholm bildades som sjätte SKÅL klubb den 29 november 1933. Detta 90 års jubileum firade vi i slutet av 2023 med festligheter i dagarna sex på Piperska Muren, Gamla stan och inte minst till havs i Skärgården. SKÅL International finns nu i 80 länder med över 12 000 medlemmar i 312 klubbar.

Vad gör du annars på dagarna som Business Development Manager Sweden & Iceland på RateHawk?
RateHawk växer snabbt inte bara i Norden utan i hela världen och utmanar de stora aktörerna med mycket bra priser, bred produkt, bästa tekniken och en support i världsklass. Är ju en entreprenör och gillar att bygga upp verksamheter och etablera dessa på nya marknader. RateHawk har tagits emot mycket väl i Norden och vi får nästan dagligen in nya resebyråer som börjar sälja oss. Glad att jobba med alla trevliga säljare på resebyråer i Sverige och på Island. Sen ser jag förstås fram emot att träffa alla trevliga på den stundande Grand Travel Award!

Reseindustrins största utmaning?
Just nu känner jag att bristen på kunnig och erfaren säljpersonal på väldigt många resebyråer och researrangörer är ett allt allvarligare problem. Affärerna och kunderna finns där i massor, men de få som jobbar på respektive byrå hinner inte med. Hoppas verkligen att fler väljer att återvända till vår industri och att nya intresserade ansluter.

Namn: Henrik Johansson
Titel: President SKÅL International Stockholm
Familj: Fru, två barn samt två cockerspaniel tikar
Bor: Gamla stan, Stockholm
Senaste resa: Till Tallinn för RateHawk möte
Favorit Nyckeltal: Marginalprocent
Favorithotell: Trivs alltid bra på Grand Hotel i Stockholm
Favorit Färjebolag: Viking Line
Favorit Kryssningsbolag: Royal Caribbean
Favorit Reseapp: Tripadvisor 
Flygbolag som jag åker helst med: Flyger gärna Norwegian såväl i tjänsten som privat
Favoritdestination: Gillar storstäder som New York, Rom, Paris och London. Aktivt och kultur.
Min drömresa: En kombination av Sri Lanka och Indien med familjen med djur, kultur och äventyr.
Detta vet vi inte om dig: Gjort hole-in-one på Bro-Bålsta GK hål 3!

5 kommentarer

  1. Roger: Grattis Henrik, detta kommer du rodda med glans. Svara
  2. Pär Kjellin: Grattis Henrik. Vi ses på SKÅL. Svara
  3. Peter Hellman: Grattis Henrik! Skål behöver nya krafter ! Åtk om det vi talades vid om i förra veckan... Har en plan... Peter Svara
  4. Vera V: Grattis Henrik! Intressant att han är tillbaka i branschen sedan 2025 ;) TN har granskat och korrat lika bra som vanligt Svara
    • Travel News: Tack för korr. Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

5 kommentarer Öppna
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024