Annons:

Jettimes VD lämnar – ny direktör bli Anders Fred

Jettimes VD, Jørgen Holme, har beslutat att avgå från sin position vid rodret för det privatägda danska charter- och ACMI-flygbolaget (flygningar på uppdrag av andra flygbolag), enligt ett pressmeddelande.

”Det har varit en otrolig resa med Jettime under de senaste åtta åren, både känslomässigt och professionellt. Den stora vändningen 2016-2017 med fokus på vår charterverksamhet var nödvändig. Vi fick ordning på vår ekonomi och befann oss i en positiv tillväxtperiod när Corona drabbade hela branschen. Idag är Jettime återigen ett lönsamt företag med 450 Jettimers som levererar effektivt och med hjärtat på rätt ställe varje dag. Jag är stolt över det och därför är det rätt tidpunkt för mig att kliva av”, skriver Jørgen Holme i ett pressmeddelande. 

Bolaget har 11 flygplan av typen Boeing NG 737-800. Med baser i Köpenhamn, Billund och Helsingfors säkerställer Jettime charterresor för mer än 600 000 nordiska gäster varje år.

Jørgen Holme kommer att lämna sin befattning den 29 februari och lämna över ansvaret till Anders Fred, tidigare VD för det svenska charterflygbolaget Novair. 

Lars Thuesen säger om styrelsens val av ny VD: 

”Anders Fred kommer från ett charterflygbolag med många kulturella och värderingsmässiga likheter med Jettime. Anders har 20 års erfarenhet som chef för Novair och känner chartermarknaden i Norden mycket väl. Anders är en kompetent ledare med ett öga för den goda gästupplevelsen. Jag är säker på att han kommer att vara en bra match för Jettime.” 

Anders Fred tillträder som VD för Jettime den 1 mars 2024.

Kommentarer är stängda.