Annons:

Jonas Abrahamsson ny VD för Swedavia

Efter 25 år lämnar Jonas Abrahamsson, koncernchef för E.ON Sverige, energibranschen. Jonas kommer istället att tillträda som ny VD för Swedavia under januari 2017.

Swedavia, som driver och utvecklar basutbudet av flygplatser i Sverige, utsåg för fyra dagar sedan Jonas Abrahamsson till ny VD och koncernchef meddelar Swedavia i ett pressmeddelande.

Jonas Abrahamsson är utbildad civilekonom från Lunds Universitet, och har arbetat inom E.ON-koncernen i 25 år. Jonas Abrahamsson har en gedigen ledarbakgrund och erfarenhet av att driva stora infrastrukturella investeringar i både svensk och internationell miljö.

– Jonas bakgrund och tidigare erfarenhet innebär goda förutsättningar för att leda Swedavia i de investeringsbehov som nu möter bolaget, med den ökning som sker inom flygtrafiken. Han har i sitt tidigare arbete visat att han har en stor förmåga att utveckla företagets organisation och skapa effektivitet och engagemang i verksamheten. Jonas erfarenheter från energibranschen kommer också att vara viktiga i Swedavias strävan att nå målet på noll ton fossila utsläpp i vår egen verksamhet år 2020, säger Åke Svensson, styrelseordförande i Swedavia.

 

Kommentarer är stängda.

Skandinaviens största safaripark söker operation manager
Sista ansökningsdag:
11 februari 2023
Restaurangchef – Vaxholms Kastell & Badholmen
Sista ansökningsdag:
23 februari 2023