Annons:

Maria Fiskerud är ny hållbarhetschef på BRA

Vi har letat efter någon som kan leda BRA´s gedigna omställningsarbete men också visa vägen för hela branschen. Därför är jag glad över att få välkomna Maria Fiskerud till oss. Hon är en pionjär inom området fossilfritt flyg inte bara i Sverige utan även globalt. , säger Ulrika Matsgård, vd BRA i ett pressmeddelande.

Maria Fiskerud kommer att ingå i BRA:s ledningsgrupp.

Som vd har hon byggt upp Fly Green Fund, en ekonomisk förening med uppdrag att kick-starta den nordiska marknaden för bioflygbränsle. Hon har senaste åren arbetat som klusterledare för Fossilfritt flyg 2045 och projektledare för elflygsprojekten Nordic Network for Electric Aviation och Elektrisk Lufttransport i Sverige på RISE Service Labs.

– Det är dags att våga lämna forskning och testarenor och börja utveckla kommersiella lösningar. Då var det också dags för mig att ta det steget. Transformationen av flygbranschen kommer att kosta, men jag är övertygad om att det kommer att kosta mer om vi inte gör något. BRA, och Norden, har möjlighet att vara med och driva utvecklingen och den resan vill jag vara med på, säger Maria Fiskerud, ny hållbarhetschef på BRA i ett pressmeddelande.

Maria har varit konsult inom hållbarhet hos BRA sen i juni och tillträder sin permanenta tjänst som Hållbarhets- och kommunikationschef den 20 september.

Kommentarer är stängda.