Annons:

Mathias Bergendahl från Världskulturmuseerna blir ny vd på High Chaparral

High Chaparrals nye vd Mathias Bergendahl har gedigen chefs- och marknadserfarenhet. Han kommer senast från tjänsten som Kommunikations- och marknadschef på Världskulturmuseerna, enligt ett pressmeddelande.

– Vi har haft många högt kvalificerade ansökningar för tjänsten som vd på High Chaparral, men Mathias Bergendahls långa erfarenhet av kommunikation, varumärkes- och organisationsutveckling stämde väl överens med våra planer för parken och vår organisation, säger Bengt Gustafson, styrelseordförande för High Chaparral Sweden AB.

Mathias Bergendahl har arbetat många år i USA med PR och kommunikation – både på PR- och reklambyråer men också som chef och marknadsansvarig på bland annat Florida International Museum och St. Petersburg Museum of History i Florida. När han år 2011 återvände till Sverige blev han snart rekryterad av resebolaget Tui Nordic, där han sedan blev nordisk informationschef och chef över den nordiska stabsfunktionen PR & Communications.

De senaste åren har han varit kommunikations- och marknadschef på Världskulturmuseerna där Östasiatiska museet, Etnografiska museet, Medelhavsmuseet och Världskulturmuseet ingår. Nu ser han fram emot sitt nya uppdrag som vd för High Chaparral.

– Det ska bli mycket roligt och spännande att arbeta med ett varumärke som så många människor har en relation till. High Chaparrals fokus på aktiviteter för barnfamiljen där barn och vuxna är medskapare av sina upplevelser i parken ligger helt rätt i tiden.

I samband med Mathias Bergendahls tillträde den tionde februari blir High Chaparrals nuvarande parkchef Mattias Tambour vice vd med fortsatt ansvar för parken.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024