Annons:

SAS har hittat en ny finanschef: Erno Hildén

SAS har idag utsett Erno Hildén till ny Executive Vice President och Finansdirektör (CFO) Erno Hildén kommer från Finland och har haft flera operativa ledarpositioner globalt inom flygbranschen. Han har arbetat både som CFO och Chief Operating Officer för Finnair och har även varit ”Executive vice president for privatization” på Saudia Airlines, enligt ett pressmeddelande.

”Jag är stolt och hedrad över att anta CFO-rollen på SAS”

”Jag är väldigt glad att välkomna Erno Hildén till SAS. Ernos omfattande finansiella erfarenhet i kombination med hans flygexpertis, gör honom till ett värdefullt tillskott till SAS ledningsgrupp. Han kommer att ha en nyckelroll i det pågående transformationsarbetet i SAS FORWARD, där vi säkrar ett långsiktigt finansiellt stabilt och konkurrenskraftigt SAS, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS i ett pressmeddelande.

”Jag är stolt och hedrad över att anta CFO-rollen på SAS. Ett starkt varumärke med äkta skandinaviska rötter, som siktar på att vara en global ledare inom hållbart flyg. Detta är en stimulerande miljö där jag är säker på att jag kommer att kunna bidra. Det gläder mig att få vara del av SAS FORWARD och jag ser fram emot att möjliggöra de förändringar som krävs för att säkerställa SAS långsiktiga framgång”, säger Erno Hildén.

Erno tillträder rollen på SAS i april. Som tidigare kommunicerats kommer nuvarande CFO, Magnus Örnberg, att lämna SAS under våren, men är kvar i sin nuvarande roll för att säkerställa en smidig övergång.

Kommentarer är stängda.