Annons:

SAS rekryterar ny teknikchef från British Airways

Flygbolaget SAS har utsett Jason Mahoney till ny operativ chef, enligt ett pressmeddelande.

Mahoney kommer närmast från rollen som teknikchef på British Airways. Han har även varit operativ chef för samma bolag i ett antal år.

– Jag är mycket glad över att välkomna Jason Mahoney till SAS. Jason är en välkänd och erfaren yrkesman inom flygbranschen. Han kommer att bli ett värdefullt tillskott till SAS högsta ledningsgrupp”, säger Anko van der Werff, VD och koncernchef för SAS i ett pressmeddelande. 

– Jag är både stolt och glad över att komma till SAS. Det är ett flygbolag med ett långt arv och ett starkt varumärke och jag ser stor potential framåt med tanke på dess ledande position i Skandinavien och den omfattande omvandlingsprocess som SAS för närvarande genomför. Jag ser fram emot att vara en del av den resan och att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med teamet. Jag är också glad över att återknyta kontakten med Skandinavien med tanke på mina tidigare erfarenheter, som jag verkligen uppskattade, säger Jason Mahoney.

Mahoney tillträder sin nya tjänst den 1 maj och ersätter Simon Pauck Hansen som lämnade i januari.

SAS meddelar också att Erik Westman blir ordinarie i rollen som EVP Network and Revenue Management. Westman har haft rollen på tillförordnad basis i fem månader och blir i och med den permanenta anställningen del av ledningsgruppen inom SAS.

3 kommentarer

  1. R2: Westman eller Westberg? Korrekturläsa innan publish.
    • Travel News: Det kan vi absolut bli bättre på, men vi tackar för din hjälp. Med våra läsare blir Travel News en bättre en affärstidning.
  2. Lasse: "en bättre en affärstidning"? Var det korrekturläsning det hette?