Annons:

Satu Andersson ny vd för Holiday Club Åre

Holiday Club Åre tar nästa utvecklingssteg genom rekryteringen av Satu Andersson som ny vd. Hon har en lång karriär inom svensk besöksnäring, bland annat som vd för Birka Cruises. Närmast kommer hon från Scandic, där hon som distriktsdirektör ansvarar för 15 hotell. Satu Andersson tillträder 1 juni, enligt ett pressmeddelande.

– Holiday Club Åre är en av fjällvärldens mest spännande anläggningar. Här kokar både aktivitets- och svemestertrenden. Det känns mycket inspirerande att få utveckla verksamheten tillsammans med hotellets medarbetare. Att uppdraget även innebär flytt till en plats där proffs brinner för att utveckla Åre, gör det ännu mer spännande, säger Satu Andersson tillträdande vd för Holiday Club Åre.

Holiday Club Åre öppnade 2004. Hotellet ägs av den finska hotellkoncernen Holiday Club Resorts Oy som grundades 1986.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Satu. Hon är rätt person att leda och utveckla verksamheten till nästa nivå. Åre är en aktivitetsdestination med stor potential. Vårt fokus är att stärka hotellets året-runt-erbjudande ytterligare, säger Maisa Romanainen vd för Holiday Club Resorts.

– Pandemin har inneburit stora utmaningar för besöksnäringen världen över. Våra medarbetare i Åre har gjort ett enastående arbete med att erbjuda trygga vistelser för våra gäster denna vinter. Vi har stora förväntningar inför sommaren, förutsatt att vaccinationsarbetet fortsätter enligt plan. Sverige kommer då att vara en attraktiv destination för många svenskar och när gränserna öppnar ser vi fram emot att välkomna nordiska och internationella gäster, säger Maisa Romanainen.

Holiday Club Åre har sammanlagt 250 hotellrum. I anslutning till hotellet finns 117 andelslägenheter. Under de senaste fem åren har ett flertal större investeringar gjorts i Holiday Club Åre. Bland annat har hotellets restaurang- och träningsprofil utvecklats.

En kommentar

  1. Marcus: Stort grattis till Holiday Club och Åre som får in Satus kunnande, professionalism och energi! Och förstås grattis Satu till ditt nya äventyr.