Annons:

Annons:

Skistar tar ny vd från IKEA

Styrelsen i SkiStar har beslutat att utse Stefan Sjöstrand till vd och koncernchef med tillträde senast den 11 juni 2020.

Stefan arbetar idag på Ingka Centres (IKEA) som Commercial & Digital Manager. De senaste tretton åren har han arbetat för IKEA i olika befattningar, bl.a. som Commercial Manager för IKEA Group och medlem av koncernledningen och management board, VD för IKEA Kanada med ca 7 000 medarbetare, vice VD för IKEA Frankrike med ca 12 000 medarbetare och affärsområdeschef på IKEA of Sweden, IKEA:s sortimentsutvecklingsbolag i Älmhult. Stefan har även erfarenhet från olika VD- och ledningsroller inom bl.a. Weibulls, OLW, Malaco och Marabou. Han är född 1968 och är utbildad DIHM Marknadsekonom.

– Jag är mycket glad över att vi rekryterat Stefan Sjöstrand till rollen som SkiStars vd och koncernchef. Stefan kommer att bidra med sin breda erfarenhet från olika kommersiella roller. Han har stor konsumentförståelse, gedigen erfarenhet av att arbeta med starka varumärken och har konsekvent levererat starka resultat i sina tidigare roller. Dessutom är Stefan omvittnat en uppskattad, tydlig och inspirerande ledare bland sina medarbetare, vilket vi värderar högt, säger styrelsens ordförande Eivor Andersson.

– Det känns väldigt inspirerande att få förtroendet att leda SkiStar, som är ett välskött bolag med fin historisk utveckling, drivet med stark entreprenörsanda och med stor framtida potential. Jag ser fram emot att tillsammans med SkiStars styrelse, personal och affärspartners fortsätta utveckla bolaget och skapa värde för aktieägarna, säger Stefan Sjöstrand i en kommentar.

Vid tidpunkten då Stefan Sjöstrand tillträder som vd och koncernchef återgår Anders Örnulf, som sedan den 1 december 2019 verkar som tillförordnad vd och koncernchef, till sin roll som bolagets CFO.

Varför har ni valt en vd utan reseindustrin?

Både reseindustrin och andra konsumentnära verksamheter har stor fokus på kundupplevelsen både fysiskt/personligt och digitalt. Här ser jag mer likheter än olikheter och många intressanta utvecklingsmöjligheter, skriver Skistars styrelseordförande Eivor Andersson i ett mejl till Travel News.

Vad säger ert val av vd om Skistar framtida utveckling?
Skistar är redan ett bolag med verksamt både inom besöksindustrin, inom fastighetsutveckling och inom e-handel och retail, avslutar Skistars styrelseordförande Eivor Andersson.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.