Annons:

Annons:

Sluter cirkeln och blir ny utvecklingschef på Marriott

Axel Steinbach är Director, International Hotel Development – Nordics för Marriott. Här svarar på Travel News på-nytt-jobb-enkät om drömresa, varför han blir ny chef på Marriott och reseindustrins största utmaning.

Grattis Axel Steinbach till nytt jobb som Director, International Hotel Development – Nordics för Marriott. Varför valde de dig?

Tack! Rollen som Development Director behövde någon som hade internationell erfarenhet inom hotellbranschen, ett starkt professionellt nätverk i Norden, samt bred kunskap om marknaden. Jag hade turen att börja min karriär på Marriott, och det känns fantastiskt att sluta cirkeln och vara tillbaka som ansvarig för framtida etableringar på hemmaplan.

Vad gör en Director, International Hotel Development – Nordics för Marriott?

Rollens främsta fokus är att utöka Marriotts närvaro i Norden, genom att bredda och erbjuda resenärer Marriott’s världsledande hotellprodukter – för samtliga segment.

Marriotts största utmaning 2020?

Situationen med Covid-19 har uppenbarligen haft en betydande inverkan på den globala turist- och resesektorn i år – något många i branschen aldrig tidigare varit med om. Medan den faktiska påverkan är svår att förutse just nu, med tanke på nuvarande reserestriktioner att resa, är Marriott trygg i att en återhämtning och normalisering blir verklighet inom en snar framtid.

Under tiden fokuserar vi på att stödja och skydda våra gäster, medarbetare, hotellägare och partners.

Marriott är stora i världen men små i Sverige. När blir ni lika stora som…. Radisson?

Norden har som bekant varit en ”hyresmarknad”, vilket varit en utmaning för internationella aktörer. Med ett starkt ägarintresse i förmågan att driva effektiv och lönsam hotellverksamhet, ledande distribution, samt breda och attraktiva hotellkoncept, ser vi enorm potential att utöka vår portfölj i regionen. Senaste tillskottet i vår växande närvaro är AC Hotel Stockholm Ulriksdal som öppnade tidigare i år.

Vad är Marriott egentligen när vi ändå håller på?

 Marriott International är ett globalt hotellföretag med en portfölj på över 7400 hotell som drivs under 30 ledande varumärken i över 135 länder.

Vad har du gjort före Marriott?

Min karriär startade i London efter min examen från Gilon Institution of Higher Education 2013. Huvudkontoret på Marriott var faktiskt min första anställning, som Reporting Specialist i GSO (Global Sales Office). Efter två år gick jag till STR – branchens ledande ”benchmarkingföretag” – i rollen som ansvarig för företagets Global Probability Program, en lösnings och konsultinriktad tjänst som erbjöds till kunder runt om i världen. Efter fem år i London gick flyttlasset till Stockholm, varav jag ansvarade för Nordic Hotel Consultings svenska kontor – och arbetade främst med hotellvärderingar, transaktioner och konsulttjänster.

Och ja, vem är du egentligen?

Vänner och kollegor beskriver mig som en passionerad, hårt arbetande och jordnära person.

Din bästa egenskaper som chef?

Tillit och förtroende med ansvar är två drag som jag anser viktigast i ledarskap. Jag kommer alltid att försöka vara transparent och stötta för att uppnå bästa möjliga resultat.

Och vad kan du bli ännu bättre på?

Jag är en ”go getter” och ger alltid mitt allt, men vill bättre mig på att inte försöka göra allt på en gång.

Reseindustrins största utmaning?

Just nu, Covid-19.

Namn: Axel Steinbach

Titel: Director, International Hotel Development – Nordics.

Familj: Fästmö, mor & far, två yngre bröder.

Bor: Stockholm

Senaste resa: Köpenhamn.

Favorithotell: The London Edition.

Favoritfärjebolag: Trivs bäst på land.

Favoritreseapp: Marriott Bonvoy

Flygbolag som jag åker helst med: Emirates.

Favorit resort: Ritz Carlton Koh Samui.

Min drömresa: Petra, Jordanien.

Detta vet vi inte om dig: Bott utomlands 20 av 32 år.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.