Annons:

Sunweb har hittat en ny vd: Mieke De Schepper 

Charterbolaget Sunweb berättar i ett pressmeddelande att Mieke De Schepper är ny vd för koncernen. Den digitala paketresearrangören som ägs av det svenska riskkapitalbolaget Triton har en flora av varumärken på sju marknader i Europa. I Sverige äger man sedan 2022 fyran Airtours.

”Vi kan snabbt och effektivt anpassa oss till förändrade kundbehov, vilket ger oss en viktig marknadsdifferentieringsfaktor i Europa”

De Schepper tar med sig en mängd erfarenheter och insikter från både den digitala marknaden och resebranschen – och kommer att leda Sunweb Groups arbete i att vidareutveckla, expandera och förnya sin verksamhet samt fortsatt bygga på det digitala ledarskapet och strategin. 

Mieke De Schepper kommer tidigare från rollen som Chief Commercial Officer på Trustpilot och är för närvarande medlem i styrelsen för trivago N.V och Just Eat Takeaway.com N.V i Nederländerna. Hon har en bakgrund inom strategi, produkt, marknadsföring och försäljning och har lett organisationer inom olika techfokuserade branscher. 

De Schepper har även bred erfarenhet från resebranschen från sin tid hos branschledande Expedia Group och Amadeus, där hon har haft ledande roller i såväl regionala som globala befattningar. De Schepper har rötter från Belgien och har bott och arbetat utomlands i över 20 år innan hon återvände till Nederländerna där hon har tillbringat en stor del av sitt tidiga liv. 

Viggo Cavling och Lars Löfgren, tidigare vd på Sunweb på ITB Berlin.

Rekryteringen av Mieke De Schepper ligger väl i linje med koncernens pågående strategi. Sunweb Group strävar efter att forma framtidens semestrar genom skräddarsydda resor och ett överlägset digitalt erbjudande. Genom att ge sina kunder valmöjligheter, flexibilitet och sinnesro siktar Sunweb Group på att bli den ledande digitala semesterexperten i Europa. 

David Kelly, styrelseordförande i ett pressmeddelande: ”Rekryteringen av Mieke är ett betydande steg framåt i Sunweb Groups pågående strategiska utveckling. Tillskottet av en så erfaren ledare inom den digitala resesfären förstärker Sunweb Groups ambitioner och ger drivkraft för en ny spännande fas i vår resa. Jag välkomnar Mieke till hennes nya roll och ser fram emot att se hennes vision för framtiden.” 

”Sunweb Group spelar en viktig roll på den europeiska resemarknaden och är mycket väl positionerat för att stärka sin marknadsposition tack vare sin entreprenörsanda”, förklarar De Schepper. ”Jag är glad över att börja på Sunweb Group i en så spännande tid. Konsumenterna vill ha fantastiska semesterupplevelser som de kan lita på, med förbättrade valmöjligheter och mindre krångel – allt till ett överkomligt pris. Sunweb Groups affärsmodell med låg kapitalbindning möjliggör smidighet, och företaget har byggt upp ett nära samarbete med sitt starka partnernätverk. Som ett resultat av detta kan vi snabbt och effektivt anpassa oss till förändrade kundbehov, vilket ger oss en viktig marknadsdifferentieringsfaktor i Europa.” 

Mieke De Schepper tillträder vd-rollen på Sunweb Group den 1 maj 2024 och kommer att arbeta tillsammans med den etablerade ledningsgruppen för att driva Sunweb Groups strategi under 2024 och framåt. 

Sunweb Group

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024