Annons:

Tess Humble Dillner är ny F&B-chef på Scandic i Stockholm

Scandic har anställt Tess Humble Dillner som ny District F&B Manager med ansvar för all restaurangverksamhet i Stockholm City. 2016 blev utsedd till ”Årets unga Branschstjärna" av Visita. Här svarar hon på vår på nytt jobb-enkät.

Grattis till nya F&B-jobbet på Scandic. Varför du tror du att de valde dig?
Tack! Den frågan kan bara Scandic svara på, men jag tror att en bred erfarenhetsbank tillsammans med en nyfikenhet och ett brinnande intresse för branschen kan ha varit några av komponenterna.

Vad gör en F&B Manager hela dagarna? 

Allt möjligt! En F&B behöver vara vaksam på det allra mesta och ha ett holistiskt perspektiv på sin verksamhet. De behöver följa trender och mönster i KPI:er, samt agera på dess utfall. De behöver även motivera, engagera och utveckla sitt team samt utveckla sina avdelningar och produkter kontinuerligt. De behöver sätta mål och visioner för sitt arbete och samtidigt ha ett öra mot rälsen för att snappa upp trender och nya idéer. Man behöver vara aningen mångfacetterad i en sådan roll helt enkelt.

Vad gör dig till en bra chef?

Det ligger i betraktarens ögon. Jag själv uppskattar en ledare som utmanar mig att lära mig nya saker för kontinuerlig utveckling, är tydlig och även jobbar strukturerat överlag. Jag försöker se till att själv jobba med dessa områden med mina team då jag tror att det lägger grunden till en sund relation medarbetare och ledare emellan och därav banar vägen till ett lyckat samarbete.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?
Jag brukar faktiskt snarare ta in känslan av ett hotell när jag kliver in. Är det ett levande hotell med folk i rörelse och en härlig puls? Är det kanske en kaffemaskin som används i bakgrunden ackompanjerat med sorl från gäster i en lobby? Hur är stämningen bland personalen? Är det rätt musik för tiden på dygnet, rätt volym? Ja, känslan är faktiskt det jag tycker är viktigast när jag kliver in på ett hotell för att jag skall trivas som gäst.

Hur börjar du din arbetsdag?
Med en positiv inställning!

Din viktigaste KPI?
Det finns en uppsjö av bra nyckeltal inom både hotell och F&B. Dock tror jag inte att det är antalet KPI:er som är det viktiga utan snarare att de som jobbar med nyckeltalen ute på hotellen/avdelningarna vet vad de innebär och hur de skall göra för att flytta dem i rätt riktning.

Varför vill du vara på Scandic?

Jag tycker att Scandic står för en stabil och proffsig grund samt att det är ett mycket intressant företag som hela tiden utvecklas och bidrar med nya spännande produkter på marknaden. Det känns som att de är på tå! Här finns också mycket samlad erfarenhet att dra lärdom av. Ett företag jag gärna är en del av!

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?
Värderingar är viktigt för mig. De skall helt enkelt bara lira, företagets och mina egna. Det tror jag är viktigt för långsiktighet precis som fortsatt lärande och utveckling.

Besöksnäringens största utmaning?
Tillväxt av nya härliga medarbetare till vår bransch samt i takt med det, ett stärkt humankapital. Vi växer som näring men får inte riktigt inflöde av antal presumtiva medarbetare med relevant utbildning/erfarenhet i samma takt. Detta är viktigt för att vi skall kunna hålla en hög nivå på bland annat service, innovation och ledarskap. Här behöver vi få in fler potentiella medarbetare som vid tidig ålder väljer vår bransch och får relevant utbildning/erfarenhet inom den och tid att lära. Vi vill även att de stannar och ej ser det som en genomgångsbransch. Vi som jobbar i branschen bär därför ett stort ansvar i att bland annat vara ambassadörer för den samt visa på de fantastiska möjligheterna som finns i den!

NamnTess Humble Dillner

TitelArea F&B Manager Stockholm City

Familj: Min fästman Leo.

Ålder: 29

Bor: Gärdet

Senaste resa: Sölden – Österrike.

Favorithotell: Japp, det finns några stycken!

Favoritdestination: Ibland går man över ån efter vatten. Det finns mycket härliga destinationer runt om i världen, det beror helt på syftet med resan. Dock har vårt grannland Norge aldrig gjort mig besviken med dess häftiga fiskevatten, fina vandringsleder och storslagna vyer!

Min drömresa: Jag skulle vilja se Svalbard. Det är på g visserligen men det har länge stått högt på listan.

Detta vet vi inte om dig:
Jakt och fiske upptar en hel del av min tid när jag inte är på jobbet. Jag tycker det är helt fantastiskt att få tillaga en middag där man varit involverad från ax till limpa!

Kommentarer är stängda.

komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024