Annons:

Viggo Cavling tar över Travel News

Viggo Cavling blir ny chefredaktör för Travel News. Han tillträder tjänsten i slutet av februari.

Viggo Cavling är en mångsysslare i mediabranschen som de senaste åren bland annat arbetat med dryckessajten folk och folk och Hemverkets nyhetssida där han skrivit under vinjetten Viggos bostadsnytt. Han har även gjort Youtube-serien Linjekock på 100 dagar med restaurang Riche och podcasten I huvudet på en banbrytare med Katarina Gospic.

Men mest känd är han kanske för sin tid som chefredaktör och vd för Resumé, Nordens ledande affärstidning om medier och marknadsföring. Ett jobb han hade under perioden 2004-2011.
Dessförinnan var han redaktör och profilerad skribent på Dagens Nyheter.

Varför tar du det här jobbet?
– Jag har saknat att vara chefredaktör på en affärstidning. När det här erbjudandet dök upp tänkte jag direkt att det skulle vara kul. Jag vill leda och utveckla Sveriges enda oberoende affärstidning i resebranschen.

Varför Travel News?
– Reseindustrin är en framtidsbransch. Alla människor i hela världen drömmer om att resa. Få vill köpa saker, alla längtar istället efter nya upplevelser. Idag har 60 miljoner kineser pass, snart kommer myndigheterna i Peking att dela ut 30 miljoner nya pass. Vi i Europa kommer att resa till Asien och de kommer att besöka oss. Att göra detta miljövänligt är en av vår tids stora utmaningar.

Viggo Cavling börjar på Travel News den 5 februari och tar över tjänsten som chefredaktör den 26 februari. Han efterträder Per Johnsson som går vidare till contentbyrån Spoon.

9 kommentarer

 1. Peter Hellman: Spännande med en person som har ett mycket bra nätverk inom media- lycka till Viggo och Per!
 2. Katarina Myrberg: Grattis Viggo! Ta väl hand om Travel News, precis som Per gjort.
  • VIggo Cavling: Jag lovar att göra mitt bästa!
 3. Jim Hofverberg: Stort grattis till både Viggo, Travel News och Per!
 4. Conny Johansson: Grattis Viggo! Detta fixar du galant ? Himla kul att se att så många gamla vänner från Oxie lyckats så bra inom allt från musik, idrott, politik, egenföretagare och chefsarbeten mm... Lycka till med allt.
 5. Anna Holm: Kul! Grattis till nya jobbet Viggo.
 6. Carina Jäderström: Wow, stort grattis Viggo. Låter som ett fantastiskt kul jobb ?
 7. John Bannon: Grattis Viggo och välkommen till reseträsket. ;o)
  • Viggo Cavling: Tack!