Annons:

Konkurrensmyndigheten gör tummen upp för köpet av Kämp Collection Hotels

Konkurrensmyndigheten i Finland har nu godkänt Nordic Choice Hotels förvärv av Kämp Collection Hotels. Förvärvet av Kämp Collection Hotels, som tidigare bland annat ägdes av CapMan Buyout funds, avslutades den 9 oktober. Den nya ägaren vill nu öka hotellutbudet i Helsingfors avsevärt, enligt ett pressmeddelande.

– Min dröm att vara en del av Kämps framtida utveckling är nu verklighet. Kämp och Nordic Choice Hotels är från och med nu ett team och jag är övertygad om att detta är början på någonting mycket spännande, säger Petter A. Stordalen, grundaren av Nordic Choice Hotels och den nya ägaren till Kämp Collection Hotels.

Laura Tarkka, VD för Kämp Collection Hotels, säger att samarbetet med den nya ägaren har varit smidigt och att företagen har en gemensam värdegrund. Enligt Tarkka ger den nya ägaren möjligheten att utveckla servicen ytterligare.

– Vi vill öka lyxupplevelsen ännu mer och kommer därför renovera Kämp Brasserie & Bar och Klaus K Hotel, säger Tarkka.

Medan Kämp Collection Hotels är känt för sina lyxhotell, kommer Nordic Choice Hotels att tillhandahålla ett komplett utbud av boendealternativ, inklusive fullservice-, medelpris- och budgethotell. I september tillkännagav dessutom Petter A. Stordalen planen att bygga två nya hotell på Helsinki Airport, det största hotellprojektet någonsin i Finland. Hotellen öppnas år 2023 och kostnaden för byggprojektet är över 120 miljoner euro.

Stordalen ser en stor tillväxtpotential på Helsingforsmarknaden.

– Detta är bara början! Mitt mål är att uppnå en marknadsandel på 25-30 procent i alla huvudstäder i Norden. Jag vill därför addera ytterligare 2000 hotellrum i Helsingfors. Den här stans tillväxtpotential som resedestination är enorm och jag är verkligen väldigt glad över att äga sådana otroliga hotell här, säger Stordalen.

Efter förvärvet av Kämp Collection Hotels äger Nordic Choice Hotels över 200 hotell i Norden. Kämps VD Laura Tarkka anser att det nu genom att vara del av en större hotellgrupp gör det enklare för resglada gäster.

– Vi är verkligen en del av en stor familj nu, så om någon älskar oss i Helsingfors så kan vi från och med nu erbjuda utmärkta hotell för honom eller henne också i andra nordiska länder. Detta fungerar tvärtom också – resenärerna i andra nordiska länder hittar nu lättare också till oss.

Fakta om Nordic Choice Hotels (inkl. Kämp Collection Hotels):
Ägare: Petter A Stordalen, Emilie A. Stordalen, Henrik A. Stordalen och Jakob A. Stordalen.
VD Nordic Choice Hotels: Torgeir Silseth.
Verksamhetsländer: Norge, Sverige, Finland, Danmark, Lettland och Litauen.
Hotell: 200+
Hotellkedjor: Clarion Hotel, Quality Hotel, Comfort Hotel och Clarion Collection.
Fristående hotell: 38
Hotell i Finland: Clarion Hotel Helsinki, Clarion Hotel Helsinki Airport, F6, Hotel Kämp, Hotel Lilla Roberts, Hotel Haven, GLO Hotel Airport, Hotel St. George, Klaus K Hotel, Hotel Fabian, GLO Hotel Kluuvi, GLO Hotel Art, GLO Hotel Sello.
Signerade framtida hotell i Finland: 2 nya hotell på Helsinki Airport och Keilaranta Tower i Espoo.

Kommentarer är stängda.