Annons:

Stordalen: Resebranschen står emot bättre i lågkonjunkturen

Petter Stordalen ger inte mycket för ”domedagsprofeter” som anser att distansarbetet är det nya sättet att arbeta på. Livet blir bättre av fysiska möten, säger han till GP i samband med hotellsatsningen The Pier i Göteborg.

Den norska finansmannen spår att besöksnäringen och upplevelseindustrin kommer stå emot bättre i kommande lågkonjunktur.

– Det som återvänder nu är upplevelser, och att man vill resa och gå på restaurang. En stor del av Norden har inte fått göra det på två år, säger han till GP och tillägger att människor har lagt undan pengar, rapporterar Omni Ekonomi.

2 kommentarer

  1. @von_Augsburg: Einig, fortfarande smäller en resa/upplevelse högre än en femtioelvatums tv och möbler för de som inte har råd med både och.
  2. John: Vad har distansarbete med det att göra. Business är en sak och Leisure något helt annat. Distansarbete kommer fortsätta vara kvar i framtiden, och om folk nu har arbeten där det kan tillämpas och de anställda trivs med det. Så varför inte. Att man sen ses på en konferensresa eller kick-off betyder inte nödvändigtvis att man helt behöver återgå till kontorsarbete och att det är djävulens påfund som han vill framställa det typ. Jag förstår att det är svårt för Petter att sätta sig in i distansarbete, eftersom han har med hotell att göra. Servicearbeten har väl aldrig riktigt lämpat sig för det. även om han kanske inte är operativ i sina hotell på det sättet.