Annons:

Dessa lounger kommer du att kunna besöka när SAS byter allians

I veckans artikel om poängnyheter avslöjar Chatflights poängexpert Jonas El Said vilka lounger du kommer du att kunna besöka när SAS byter allians till SkyTeam.

SAS utträde ur Star Alliance är ett faktum och om allt går vägen så beräknas alliansbytet att ske någon gång under senare halvan av 2024. Medlemskap i en allians innebär tillgång till lounger hos alla medlemsflygbolagen och i denna artikel går vi igenom de mest framstående medlemmarnas lounger och vad du kan förvänta dig när du besöker dem.

KLM Crown Lounge

Holländska KLM med sin bas på Amsterdams Schiphol bedriver två lounger under varumärket KLM Crown Lounge. För resenärer som reser inom Schengen så ges tillgång till KLM Crown Lounge 25. Här kan du förvänta dig ett generöst utbud av kalla och varma maträtter, ett basutbud av öl, vin och starksprit, duschar, business center med skrivare, samt fritt höghastighets wi-fi.’

För resenärer som reser utanför Schengen till flygbolagets långdestinationer så har du istället tillgång till den nyöppnade flaggskeppsloungen KLM Crown Lounge 52. Denna lounge som är indelad i flera olika våningsplan erbjuder samma faciliteter som den enklare Schengen-loungen, men med tillägget av sovkabiner som kan bokas mot en avgift, en utomhusterass, samt en a la Cate restaurang på översta våningen.

All mat och dryck i restaurangen på översta våningen är avgiftsbelagd vilket går i stark motsats till flygbolagens exklusiva lounger där mat och dryck i regel är inkluderar. Loungen erbjuder ett kostnadsfritt utbud av mat och dryck på nedervåningen, men om du vill ha en cocktail eller ett glas champagne så måste du betala.

Les Salons Air France

Air France är ett av SkyTeams få renodlade premiumflygbolag och deras lounger på Paris Charles de Gaulle lever upp till flygbolagets höga standard.

På flygplatsen bedriver Air France hela 5 lounger. Tre av dessa lounger ligger i Terminal 2E som hanterar långflygningar och avgångar utanför Schengen, en ligger i Terminal 2F som hanterar majoriteten av flygningarna inom Schengen, samt en i 2G som hanterar flygningar till mindre regionala flygplatser i Europa (vanligtvis destinationer som trafikeras med små flygplan).

Kronjuvelen bland Air Frances lounger på Charles de Gaulle ligger i Hall L i Terminal 2E. I denna stilfullt designade lounge flödar champagnen fritt för alla gäster och det bjuds även på ett stort urval av varma och kalla måltider, såväl som en kockstation, samt franska ostar och desserter. I loungen finns även ett spa, bastu, detoxbar, samt vilrum.

Air Frances lounger på Paris håller en exceptionellt hög standard och anses av många vara de bästa loungerna i hela SkyTeam.

Delta SkyClub

Delta Air Lines med nav i Atlanta, Detroit, New York JFK, Minneapolis, Seattle och Los Angeles är världens största flygbolag. Flygbolagets lounger går under namnet Delta SkyClub och återfinnes på flera amerikanska storflygplatser, samt på utvalda flygplatser globalt.

Delta SkyClubs håller samma standard som de flesta andra amerikanska inrikeslounger. Här kan du förvänta dig ett enklare utbud av mat och dryck, samt en bar med ett basutbud av öl, vin och sprit. Mat och dryck i dessa lounger håller inte samma standard som resten av världen och du kan således inte förvänta dig samma extravaganta loungeupplevelse som du vanligtvis är van vid.

Något som dessa lounger erbjuder är ett stort urval av betalda drycker i baren, framförallt champagne där du ofta kan hitta exklusiva årgångar av Dom Perignon till förvånansvärt rimliga priser.

Virgin Atlantic Clubhouse

Virgin Atlantics lounger går under namnet Clubhouse och var till en början endast tillgänglig till passagerare i flygbolagets exklusiva Upper Class. I samband med att de blev medlemmar i SkyTeam förra året så har de öppnats upp för passagerare från sina partners i alliansen, dock med några begränsningar.

London Heathrow är flygbolagets hemmabas och här ligger flaggskeppsloungen Clubhouse. Tillgång till denna lounge ges endast om du reser på en långflygning från Terminal 3 med Virgin Atlantic, Delta Air Lines eller Aeromexico.

Denna lounge som är indelad i två våningsplan erbjuder en spektakulär a la carte restaurang, en bemannad bar med cocktails och champagne, ett fitnesscenter, spa, en frisersalong samt en utomhusterass. Virgin Atlantics Clubhouse erbjuder en loungeupplevelse utöver det vanliga och faciliteterna som återfinns i denna lounge håller samma nivå som man normalt kan förvänta sig av en förstaklass-lounge. Att kunna nyttja denna lounge som guld och diamantmedlem i EuroBonus är ett stort lyft mot de lounger som idag finns hos Star Alliance.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024