Annons:

Från utan jobb till 1,4 miljarder i omsättning

Travel News har intervjuat Linda Bjernstål om hennes sanslösa resa med Flygstolen.

Lyssna på hela intervjun här.

Hur började det hela?

– Jag var ung och naiv och hade lånat en massa pengar utan att blinka. Det gick jättebra. Jag satt ensam i min lilla etta i Helsingborg och det gick ganska bra. Jag lånade en halv miljon på mina föräldrars hus. Det kändes modernt att skriva ”www.flygstolen.se” i annonsen.

När förstod du att det skulle bära?

– En dag sålde jag 20 bokningar. Jag var extremt glad och tänkte att jag kan nog ta ut lön. Jag var så nöjd att detta inte var något hittepå utan att det kanske kunde bli något på riktigt. Första året omsatte vi 35 miljoner. Jag minns när vi kom över 500 miljoner. Jag har fått knipa mig i armen många gånger. Det har varit svårt att ta in att detta faktiskt har hänt mig.

Flygstolen blev flera gånger utsett till ett gasellbolag och var länge Helsingsborgs största e-handelsbolag.

– Det är fantastiskt. Det var ett medvetet val från mig. Media ville inte skriva att det gick bra för oss utan då fick vi hänga upp det på någonting.

Du verkar tuff. Var kommer det ifrån?

– Det är ett medfött beteende att vara kaxig. Jag har alltid haft skinn på näsan säger mina föräldrar. Jag har alltid varit väldigt självständigt. Min mamma har sagt att det inte kändes som att man hade barn med mig. Jag behövde aldrig en extra kram utan klarade mig själv.

Tajming eller skicklighet?

– Båda. Jag var tidigt ute, även om jag trodde att jag var sen. Idag hade inte gått att göra det jag gjorde.

Lyssna på hela intervjun här.

 

Kommentarer är stängda.