Annons:

Nordic Choice koncern-vd: Torgeir Sileth: “2019 i Oslo blir stökigt”

Travel News har gått husesyn på nyöppnade The Hub i Oslo. Det nyrenoverade hotellet är Norges största med 810 rum. - När verksamheten är upp och går ska omsättningen ligga på en halv miljard, säger Nordic Choice koncernchef Torgeir Sileth i denna podcast-intervju.

Du hör hela intervjun här.

Nordic Choice koncernchef Torgeir Sileth visar runt Travel News på Norges största hotell: The Hub i Oslo. Köpet av fastigheten kostade 1,5 miljard och renoveringen av huset lika mycket.

– När verksamheten är upp och går ska omsättningen ligga på en halv miljard.

Det största hotellet i Norge består av 810 rum. För att nå detta antal har man byggt på hotellet, från åtta våningar till dagens tretton. Högst upp finns en restaurang med makalös utsikt över Oslo.

I Norge slåss tre operatörer om marknaden. När Nordic Choice öppnar ännu ett nytt hotell om några månader kommer man vara störst med 25 procent av kapaciteten. Tvåa är Thon-gruppen som har 23 procent och trea är Scandic med 20 procent.

Det senaste året har antalet rum i Oslo ökat på åtta procent. Kapacitets ökningen gör att Torgeir tror att RevPAR kommer att gå ner med sex procent 2019.

– Det kommer att bli lite stökigt, men redan 2020 tror vi att marknaden är i balans och då tror vi på en ökning både vad det gäller beläggningsgrad och RevPAR.  

Ett rum på The Hub ska kostar mellan 1700-1800 kronor. Det är betydligt dyrare på andra sidan torget där ligger det nya Boutique-hotell Amerikalinjen. Här kostar ett rum 3600 kronor.

Du hör hela intervjun här.

RevPAR betyder intäkt per tillgängligt rum.

 

Kommentarer är stängda.