Annons:

Nytt spa ska öka omsättningen rejält

Högbo Brukshotell och Spa utanför Sandviken investerar 40 miljoner kronor i ett nytt spa, 16 nya hotellrum och ett orangeri, alltså ett nytt bar- och lounge-område.   - Vi ska öka med omsättningen med 50 procent till 130-140 miljoner kronor år 2026, säger vd Tomas Lindqvist till Travel News utsända.

Lyssna på Travel News Podcast: Högbo Brukshotell och Spa

Hur mycket fastighetsägaren Sandviks kommun hällt in i renoveringen vill han inte precisera, men säger att de tagit en större del av kakan. Det nya hyresavtalet är på 25 år och har en fast och en rörlig del

– Det är på den ökade omsättningen som pengarna till hyran ska komma in, säger Tomas Lindqvist.  

Ansvariga för designen av den nya inredningen är ESS Group ägda Spik Studios. Travel News har gått husesyn. Här är vår rapport.   

Högbo Brukshotell och Spa öppnade redan 1990. Då drevs verksamheten av kommunen i samarbete med två privata aktörer. Affärsidén var att utbilda människor i datakunskap. Det gick sådär och efter några år tog kommunen över verksamheten ensamma och drev hotellet. Men sedan av mitten på nittiotalet är det hotellkoncernen Winn som driver hotellet, konferensanläggningen av spat. Högbo är ett av koncernens tre destinationshotell, totalt har Winn tolv enheter i Sverige.  

Högbo bruk är stort ett rekreationsområde i Sandvikens kommun. De äger all mark och alla fastigheter. Den största hyresgästen är hotellet, men på området finns också odlingar och växthus, en smed, en badplats, en matmarknad, en eventbyrå, grisuppfödning, en ölverkstad, två herrgårdar, några fik och en restaurang. En del av verksamheterna drivs av människor som inte får arbete på annat håll på grund av ett handikapp eller andra utmaningar. Ett fyrtiotal kvotflyktingar från Burma är exempelvis ansvariga för växthusen.  

Kommentarer är stängda.