Annons:

Podcast: Detta vill världens största hotellbolag i Norden

Nyligen öppnade ett nytt Fairfield by Marriott i Köpenhamn. Travel News var förstås på plats och intervjuade ledningen för det nya hotellet och designansvarig. 

Världens största hotellbolag Marriott har idag ett tjugotal enheter i Norden. Exakt hur många beror på hur man räknar, men de två mest kända i Stockholm är Sheraton vid Centralen och Courtyard Marriott på Kungsholmen. Det är alltså småsmulor om man jämför med övriga världen där Marriott har knappt 9000 hotell under sitt paraply. 

Marriott är en global varumärkesägare med runt 200 miljoner gäster i sitt bonusprogram Bonvoy. Marriott fungerar alltså inte som operatör som likt Scandic både har ett varumärke, ett bonusprogram och faktiskt driver sina hotell. Marriott har en pärm där det står hur man ska driva sitt hotell och den ger man till fastighetsägaren och operatören som sen har att följa detta. Alla tre kan alltså säga upp avtalet utan så kallad besittningsrätt vilket annars är vanligt i Norden. Det gör att hyresavtalen inte behöver vara på livstid som ofta är fallet med Scandic och Strawberrys kontrakt med sina hyresvärdar.

Kommentarer är stängda.