Annons:

Annons:

Alexis Barnekow: All online-bokning är INTE prispress

Alexis Barnekow är entreprenören bakom Chatflights. I en tid av AI, extrem prispress och chat-botar vill han ge bra personlig service genom en app.

Idag kan du handla resor i appen för dina eurobonuspoäng. Men snart ska du kunna köpa all världens resor i Chatflights. Så var det redan vid lanseringen i november 2017. Det gick över förväntan och i mars 2018 satte man paus med att boka alla resor. Nu samlar man kraft och satsar på en nystart efter sommaren i september.

Lyssna hur det ska gå till.

A-cast.

Spotify.

Kärnmålgruppen är de eurobonus-kunder som inte förstår hur de ska köpa resor för sina poäng. Chatflights tror att de är ungefär 70 procent av alla eurobonus-kunder. Man kan säga att Chatflights första affärsidé är att sälja vetenskapen poängkunskap till dem som inte orkar lära sig systemet.

– Problemet med AI är att de saknar emotionell intelligens. De vet inte om du är upprörd eller inte. Det är viktigt när du står i Frankfurt och det är kaos för att det är strejk. Den mänskliga kontakten är jätteviktig.

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.