Annons:

Podcast-intervju: Därför gör Singapore Airlines en rekordvinst

Travel News fick en podcast-intervju med Singapore Airlines Nordenchef Muhammad Raimi. Han är baserad i Köpenhamn där SIA flyger från Kastrup till Asien fem dagar i veckan. Några planer på att flyga från Arlanda har bolaget inte så länge som kriget i Ukraina pågår. Men på längre sikt kan detta bli aktuellt igen.

Singapore Airlines behöll så mycket personal som möjligt under pandemin vilket innebär att när väl restriktionerna försvann kunde man springa igång verksamheten. Man samarbetar med sina konkurrenter i Sydostasien, bland annat Thai Air, men en konsolidering av bolagen är inte aktuellt. 

Muhammad Raimi lyfter fram samarbetet med SAS som mycket värdefullt för bolagets long haul linje till Singapore. SIA konkurrerar inte i första hand med pris. Muhammad Raimi lyfter fram bolagets nyrenoverade första klasskabin. Men hävdar att alla tre klasser ombord är avgörande för bolagets positiva ekonomiska utveckling. SIA har idag knappt 200 flygplan, men har beställningar på ytterligare 100 plan från både Airbus och Boeing.  

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024