Annons:

Annons:

Podcast-intervju med Anders Nissen: “Jag är en hotell-kille!”

Travel News har träffat en av de mäktigaste i den svenska reseindustrin.

Fastighetsbolaget Pandox äger 145 hotell och 32 000 rum i 15 länder. Vd är Anders Nissen, han har varit med sedan bolaget föddes i mitten på nittiotalet. Bolaget är idag värt 57 miljarder. Anders har aktier och optioner i bolaget värda 120 miljoner kronor. Han anser sig vara “väl omhändertagen”, men förnekar att pengar är en stor drivkraft för den före detta handbollsspelaren från Kristianstad. En gång i tiden blev han Sveriges yngsta hotelldirektör. I den här intervjun berättar Anders att han kan lukta sig till en dålig hotell-ledning. Att bolaget inte gjort några stora misstag de senaste åren. Och att han gärna skulle äga studentbostäder. Men Airbnb uppskattar han inte.

– Airbnb är en stor svart marknad. Varför accepterar vi det? Det är otroligt att folk säljer ut sina lägenheter huller om buller utan regler. Finns och följs reglerna har jag inget emot detta, även om det kommer att byggas något färre hotell. I Amsterdam, Paris och Bryssel finns det regler och där har antalet annonser gått ner. Airbnb har ett stort ansvar att städa upp som de inte har tagit, säger Anders Nissen till Travel News.

Lyssna på hela intervjun här via Acast.

Eller via Spotify här.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020