Annons:

Podcast-intervju med Camilla Nyman

Idag är hon vd på den kommunala organisationen Göteborg & Co. Efter årsskiftet tar hon över som chef för Elites två enheter i Göteborg: Elite Park Avenue och Elite Plaza. I denna podcast-intervju blir frågor om allt från RevPar-nivåer och karriär till varför Göteborg är Sveriges ledande konferens- och mötesplats.

Lyssna på intervjun här. Camilla är en av de ansvariga för köpet av den karusellen Valkyria. Kostnad för skattebetalarna i Göteborg: 300 miljoner kronor.

– Köpt… vi investerar i vår stad. Liseberg ger en avkastning till staden. Utan investeringar blir det inget. I princip ingen i Göteborgs näringsliv tycker att parken ska privatiseras, säger Camila i denna intervju.

Det blir också frågor om karriär, Göteborgsandan och hur listig man måste vara för att arbeta i en kommunal organisation. Och hur går det till att bli topprekryterad av Elite hotels ägare Bicky Chakraborty. Framtidsplanerna på nya jobbet är redan tydliga.

– Ambitionen är att skapa fler Elite hotell i Göteborg, säger Camilla.

Dagens 12 000 hotellrum i Göteborg kommer år 2022 att vara ytterligare 3500. Men Camilla är inte orolig för överetablering.

– Vår beläggningsgrad är högre än Stockholm och Malmö. Vissa dagar slår vi i taket. Göteborg har fattat beslut i kommunledningen att dubbla besöksnäringen till 2030. Då måste man investera och investeringar driver tillväxt. Lyssna på intervjun här.

Kommentarer är stängda.