Annons:

Podcast om Djurgårdens kris i coronatider – “Regeringens stöd är livsnödvändigt”

Podcast-intervju med Camilla Zedendahl, vd på Kungliga Djurgårdens intressenter.

Hon ska få Djurgårdens 55 turistföretagare att gå i takt. Eller ja, åtminstone i åt samma håll när det gäller destinationsutveckling. Djurgården är Stockholms främsta turistmotor med elefanter som Gröna Lund, Skansen och Cirkus. Men under Kungliga Djurgårdens intressenter finns även små kaféer och ensamföretagare som vänder sig en publik. Organisationen föddes på nittiotalet och då berättade man att man hade lika många besökare som kinesiska muren. Det säger man inte längre. 

Sedan Camilla Zedendahl tog över rodret för fyra år sedan är nya budskap som gäller.

– Det gäller att fokusera på vad vi kan göra tillsammans och hoppa över det andra. Det handlar inte om att köpa annonsera utan att hitta en identitet och visa upp vem man är och vad man vill vara. 

Just nu är det kris på Djurgården. I juli nådde man inte upp till februaris antal besökare. Årets andra månad kom det 600 000 människor till Djurgården. I juli kom det 500 000 besökare mot beräknades 3,5 miljoner besökare. 

–  Just nu har Djurgårdens motor stannat. Och Djurgården är Stockholms motor. Vi saknar evenemangen och festerna. Även om Skansen har haft öppet under hela den här tuffa tiden är det sorgligt att se ett Allsång på Skansen utan publik. Det är tuff period nu. Regeringens omställningsstöd är livsnödvändigt, säger Camilla Zedendahl i Travel News podcast. 

Men Royal Djurgården arbetar långsiktigt och bland målen finns bland annat ett bilfritt Djurgården, ett utbyggt Gröna Lund och en ny gång- och cykelbro framför den nuvarande Djurgårdsbron. Den sista fanns på den stora Stockholmsutställningen 1897 men revs sedermera.

Lyssna på hela podcasten här. 

 

Kommentarer är stängda.