Annons:

Annons:

Förhandlingar om snabbtågen börjar i höst

Förhandlingarna om snabbtågen ska inledas under hösten och regeringen kommer då att gå fram med en ny plan för finansieringen av det gigantiska tågprojektet. Det beskedet ger nu infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till Dagens Industri. Samtidigt gör han klart att regeringen kommer att gå vidare med planerna även om Moderaterna säger nej. Även Sverigedemokraterna är emot projektet.

Förhandlingarna om snabbtågen ska inledas under hösten och regeringen kommer då att gå fram med en ny plan för finansieringen av det gigantiska tågprojektet. Det beskedet ger nu infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till Dagens industri.

Samtidigt gör han klart att regeringen kommer att gå vidare med planerna även om Moderaterna säger nej. Senaste i Almedalen sa Tomas Eneroth att han ville ha med moderater på tåget. Men nu har han alltså ändrat sig. Snabbtågen är en av åtgärderna i 73-punktprogrammet och följaktligen ska Liberalerna vara med på tåget, men deras nya partiledare har nyligen krävs att Moderaterna ska vara med.

Sverigedemokraterna får inte vara i förhandlingarna och är kända motståndare till höghastighetståget.

Så här skrev SD:s Patrik Jönsson, riksdagsledamot i trafikutskottet till Travel News för någon vecka sedan:

“SD är kritiskt till att lägga 200-300 miljarder på en satsning kring höghastighetståg i ett läge där dagens järnvägsinfrastruktur är extremt sliten. Runt 90 procent av de resor som företas med spårbundna fordon är lokala eller regionala. Fokus måste ligga på att först rusta upp den befintliga infrastrukturen, bygga fler dubbelspår och mötesplatser. Utan mycket stora insatser får vi aldrig bukt med dagens förseningar och inställda tåg.”

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.