Annons:

Annons:

7 Appar du behöver för att uppleva Sverige

Hur trevligt det än är att sitta hemma och titta på Netflix, läsa deckare, baka kanelbullar och spela tv-spel så kan man ibland behöva lite omväxling. Vi föreslår att du ger dig ut på lite äventyr istället.

Resa i Sverige

Åk på en liten utflykt, man behöver inte åka speciellt långt för att se Sveriges sevärdheter. För att lättare hitta allt det som gör Sverige så unikt kan vi utnyttja tekniken. Nu ska vi titta närmare på sju appar du måste ha när du är på utflykt eller lite längre resor i vårt avlånga land.

Planera din resa

Det första du behöver göra är naturligtvis att bestämma vart resan skall bära hän samt hur du skall förflytta dig. En del utflyktsmål och sevärdheter kan ligga på promenadavstånd medan andra kan kräva en biltur eller en resa med kollektivtrafiken.

Google Maps

Det kan knappast komma som en nyhet att Google har en av de allra bästa apparna när det kommer till kartor. Det räcker med att titta på antalet nedladdningar som gjorts, appen är uppe i 5 000 000 000 installationer världen över . Förutom att vara en bra karta som ger dig uppdateringar i realtid om köer och annat kan du även hitta recensioner och omdömena om olika resmål.

Tripadvisor

En välkänd app som kan hjälpa dig att smidigt boka hotell eller annat boende om du ska vara på resande fot en längre stund. Förutom omdömen kan du även söka på en plats och få upp populära turistmål, kartor och bilder. Du kan själv lämna dina omdömen och på så sätt göra appen ännu bättre, du kan även använda Tripadvisor i din webbläsare .

Appar för kollektivtrafik

Det är helt klart mycket smidigt att ta sig runt i sin egen bil, men framförallt i storstäder kan bilen faktiskt bli ett problem. Du måste hitta parkering, vilket kan bli väldigt dyrt, och även betala trängselavgift i vissa fall. Därför rekommenderar vi att laddar ner appen som gäller för kollektivtrafiken i det område du besöker.

I Västra Götaland är det Västtrafik som står för kollektivtrafiken och deras reseplanerare samt Västtrafiks biljettapp ToGo är helt klart värda att användas för att ta sig fram smidigt i Göteborg bland annat.

Swish

De allra flesta har betalappen Swish idag men det är ändå värt att nämna att fler och fler små företag, affärer och verksamheter helst erbjuder Swish som betalningsmetod. Mestadels för att slippa kontanter men också för att de inte behöver krångla med kortläsare.

Storytel eller Bookbeat

Det kan också vara bra att med lite underhållning på färden. Visst kan du titta på något klipp på Youtube, spela ett mobilspel eller eventuellt logga in på något casino utan konto i Sverige. Vi föreslår att du passar på att lyssna på en bra bok, exempelvis via Storytel. Bookbeat är ett annat alternativ, båda har många bra böcker på svenska såväl som engelska.

Sammanfattning

Sverige är kanske ett litet land i jämförelse med många andra länder men har så mycket att erbjuda. Med hjälp av apparna vi nämnt ovan kanske du hittar ett nytt favoritställe du inte visste fanns.

Kommentarer är stängda.

STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.