Annons:

Annons:

Instagram Stories från pressvisningen av Bistro Leoparden

I veckan öppnade Bistro Leoparden i Vasastan i Stockholm. Travel News var på plats och fick träffa krögaren Jakub Vavrá som vågar öppna mitt i Corona-epedemin.

Gänget bakom Leoparden driver sedan tidigare Bananas, Babylon och Bada Bing på Södermalm. På 70-talet drev familjen Vavrá även Bistro Bohème och Källaren Bohemia på Norrmalm. Efter 15 år kommer krögaren Jakub Vavrá tillbaka med Leoparden, ett namn taget efter Apotek Leoparden som huserat i lokalen i över 100 år.

— Vi är först i stan med färsköl på tank från S:t Eriks bryggeri upphälld på tjeckiskt vis i kylda sejdlar. Det känns superkul och ärofyllt! Vinlistan är dessutom fylld med europeiska viner, och menyn kommer att varieras efter säsong, berättar Jakub Vavrá, ägare Leoparden.

På Leoparden kommer man precis som på syskonkrogen Bananas att satsa på napolitansk pizza men också med en à la carte meny som fått kärlek av restaurangens vedeldade grill.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.