Annons:

Annons:

Vann pris för att ”plogga”

Reseprofilen Ola Bryngelson vann nyligen ett fint pris på Skål Europe Network i Rom. Här berättar han om priset (träning plus rädda miljön), vad Skål är och reseindustrins största utmaning.

Du fick ett fint pris nyligen berätta?
I samband med Skål Europe Network , Rom den 19 november  hade man skapat olika utmärkelsekategorier bland annat Tourism &Sport. Mitt inskickade bidrag till det var att lyfta nödvändigheten av att genom aktiv motion kombinera löpning och plocka skräp ,”save the planet” tillsammans i grupp, kort tid ( www.plogga.se ) exempelvis i anslutning till ett hotell.  Detta ansågs som en bra ide och därav uppmuntrades jag med priset ! I Sverige har det genomförts i många företags regi. Bland annat var jag med när Strömma initierade och rensade Skeppsholmen på skräp under 1 timme.
Vad är Skål för alla som inte vet det?
Skålinternational är världens nu största nätverk för professionella inom reseindustrin och turism. Vi har idag cirka 15 000 medlemmar i 400 klubbar och i 80 länder. Du kan ha direkt kontakt med det land, den stad och den marknad du vill ha personliga kontakter med. I Stockholmsklubben är Vi över 100 medlemmar och ser gärna att vi blir fler ! Syftet är att nätverka vid våra möten under temat ” Doing Business Among Friends ”
Reseindustrins största utmaning?

Den största utmaningen är nog att få bekräftat hur viktig den är för en hållbar framtid !Det finns två saker också som är viktiga och det är fri information och fri rörlighet. Det betyder förflyttad ekonomi med turismens betydelse till områden utanför storstäder, till glesbygd och ofta känslig natur och med detta en viktig tillväxtfaktor samt en väg ut ur fattigdom. Att sluta resa är inte någon lösning !

Namn: Ola Bryngelson
Titel: KAM, styrelseledamot i Skålstockholm
Familj: Fru och 2 utflugna söner
Bor: Stockholm, Östermalm
Senaste resa:  Åland i samband med Åland Halvmarathon
Favorithotell: Scandic i Sverige, Sheraton utomlands
Favoritfärjebolag: Tallink Silja
Favoritreseapp: Tripadvisor
Flygbolag som jag åker helst med: SAS
Favoritdestination: Nice
Min drömresa: Tokyo , för att springa Tokyo Marathon
Detta vet vi inte om dig: Motion- och löparnörd, uppe i 49 marathon hoppas på en 50e. Gjort En Svensk Klassiker.

5 kommentarer

  1. Stefan Sladden Eng: Grattis Ola - Bra jobbat Kämpa på så blir det nog ett 50:de... För egen del har jag lyckats undvika alla, även mitt första, maraton... ;-D Men tränar gärna Lycka till med planläggningen
  2. Pelle Krigström: Grattis Ola!! Krigar'n
  3. Olle Stenberg: Jätteroligt, vi alla som verkar för att fler ska börja Plogga gratulerar och lyfter på hatten. Plogga Erik/gm Olle Stenberg Plogga Sverige AB
  4. Jeanette Glad: Stort grattis Ola bra gjort!
  5. Jesper H: Inte illa - snyggt joggat!

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.