Annons:

Bästa bilderna hittills på Titanics vrak

Oceanångaren Titanic lever sitt eget liv. Historierna är otaliga om det som Mikael Wiehe sjöng om som ”världens modernaste osänkbara skepp”. Titanic har blivit till filmer, otaliga böcker och berättelser. Men nu finns de första skarpa bilderna på vraket av Titanic. Text: Janne Sundling

Titanic gick på ett isberg och sjönk till botten under sin första färd mot USA den 15 april 1912. Det fanns 2 225 människor ombord, men bara livbåtar till drygt hälften.

OceanGate Expeditions har ett projekt som dokumenterar det 110-åriga vraket. Nu presenterar de en ny video som med ”en slående detaljrik nivå” visar fartyget.

”Ett av de mest fantastiska klippen visar en av pannorna som föll till havets botten när Titanic gick sönder i två delar”, säger OceanGates Rory Golden.

Namnet på fartygets ankartillverkare, Noah Hingley & Sons, är också tydligt synligt på babords ankare, säger Titanic-dykaren.

”Det är spännande att vi efter så många år kanske har upptäckt en nya detaljer som inte var lika uppenbar med tidigare generationer av kamerateknik.”

Häromåret såldes en lunchmeny från Titanic för 88 000 dollar på en auktion, som tillhört en överlevande passagerare.

Kommentarer är stängda.