Annons:

Annons:

Ny duo till Birka Cruises

Mathias Wasén blir konceptansvarig för mat- och dryckesavdelningen och Johan Magnarsson blir ny försäljningschef på Birka Cruises. Med rekryteringen av den nya duon hoppas företaget öka sin försäljning och lyfta restaurangupplevelsen.

Mathias Wasén från Grand Hôtel blir konceptansvarig för mat- och dryckesavdelningen på Birka Cruise, en helt ny roll som är tillsatt som ett led i Birka Cruises satsning på restaurang och serviceupplevelsen. Samtidigt kommer Johan Magnarsson ta över rollen som försäljningschef.

– En stark duo med bred kompetens inom både försäljning och service blir ett vinnande tillskott till vårt team, säger Satu Andersson, vd för Birka Cruises om rekryteringen i ett pressmeddelande.

Johan Magnarsson kommer senast från Nobiskoncernen och har innan dess arbetat inom Nordic Choice. Mathias Wasén senaste tjänst var som restaurangchef för Grand Hôtel i Stockholm.

Båda tillträder sina nya tjänster i augusti.

 

 

7 kommentarer

  1. I'm not here: Mera chefs positioner, mindre båtpersonal
  2. dante: En av de de nya cheferna kommer från samma företag som nuvarande vd:n. Bör man misstänka kompisrekrytering??? Anställa kompisar när man är hög chef luktar illa......oavsett vem som gör det.
    • Landet: Så gör nästan alla höga chefer, rekryterar f.d. kollegor som de gillar och litar på...
  3. Branschvan: Eller så rekryterar chefer för att man enbart vill ha JA sägare runt om sig
  4. Kryssningsfantast: Såklart det är kompisrekrytering och det i sig är inte unikt i branschen. Ifrågasätter inte ovan personers kompetens. Frågan är om detta kan rädda Birka Cruises? Fantastisk båt, trevlig ombordpersonal och ett bra koncept. Men varför går de aldrig med vinst? De har omstrukturerat sig från att erbjuda "Karibisk inspirerande" kryssningar med M/s Birka Paradise till att erbjuda "Skärgårdskryssningar" med M/s Birka Stockholm. Men fortfarande går de med röda siffror. Hur länge ska det fortsätta? Helt klart den bästa båten på Östersjön om man jämför med Viking och Tallink/Silja Line. Men, frågan kvarstår; När ska Birka Cruises börja redovisa gröna siffror istället för röda?
    • Tore: Birka har sämre mat, inte lika serviceminded personal, tråkigare underhållning och litet dansgolv, Viking Line har sedan manga år tagit over ledartröjan på Östersjön
  5. THOM: Det här är i särklass den mest kulinariska kryssningsupplevelsen som går att göra på Östersjön dessa dagar. Food & Beverage och servicedelen leder Birka med hästlängder framför övriga aktörer. En del finns att önska i Taxfree delen. Den röda konkurrenten framför ett helt varuhus under en kortkryss men behöver man verkligen det? Tjaaa, kanske! Hoppas nu att svenska folket förstår vilken fantastisk kryssningsupplevelse som de går miste om genom att inte boka in sig på Birka. Det här är verkligen ingen "fulkryss" - tvärtom!

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.