Annons:

Annons:

Sämre resultat för Viking Line

Färre passagerare ledde till sämre resultat för Viking Line under årets första nio månader, jämfört med samma period i fjol.

Viking Line redovisar ett resultat före skatt på 11,6 miljoner euro perioden 1 januari–30 september, att jämföra med 19,7 miljoner euro samma period förra året. Omsättningen uppgick till 397,3 miljoner euro, en minskning med över 5 miljoner euro jämfört med samma period i fjol. Rörelseresultatet landade på 14,8 miljoner euro (22,5 miljoner).

Som en följd av minskat antal passagerare sjönk rederiets passagerarrelaterade intäkter med 0,7 procent till 362,3 miljoner euro. Fraktintäkterna minskade med 6,4 procent till 32,9 miljoner euro

”Konkurrensen inom Viking Lines trafikområde innebär ökad press på såväl priser som volymer. Den finska ekonomins utveckling utgör fortsättningsvis en osäkerhetsfaktor. Bunkerpriset har däremot hittills haft en positiv effekt på resultatet. Styrelsen bedömer att rörelseresultatet för 2016 kommer att försämras jämfört med rörelseresultatet för 2015”, skriver rederiet i ett börsmeddelande.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Business Travel Consultant – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 januari 2019
Grand Tours söker färdledare och resesäljare
Sista ansökningsdag:
18 januari 2019
Vi söker en chef med stort intresse för affärsutveckling!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018
American Express Nordics – new position!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018