Annons:

Stark bokningstrend för TUI 2023 – vinterresorna är 15 procent upp

Resebolaget TUI, med huvudkontor i Tyskland och aktien noterad i London, har haft en stark bokningstrend under sommaren och även för kommande vintersäsong rapporterar DI.

TUI hade den gångna sommaren 13,7 miljoner bokningar, en ökning med 5 procent jämfört med förra sommaren. Sommarbokningarna nådde också upp till 96 procent av de nivåer som rådde före pandemin.

Det uppgav bolaget på tisdagen i en finansiell rapport, samtidigt som det upprepade sina utsikter för fjärde kvartalet och räkenskapsåret 2023.

”Hade det inte varit för de händelser under de senaste månaderna som var utom vår kontroll, inte minst skogsbränderna på Rhodos, skulle vi ha presterat bättre än förväntat”, sade TUI:s vd Sebastian Ebel i en kommentar enligt Reuters.

Bokningarna för den kommande vintersäsongen ligger enligt TUI 15 procent högre än förra vintern. Förutom resor till Medelhavet har TUI numera även Alpresor i vinter.

TUI-aktien hade klockan 9.15 svensk tid stigit med cirka 4 procent på Londonbörsen.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Konferensproducent till STS Alpresor
Sista ansökningsdag:
30 september 2023