Annons:

Vings sommarbokningar upp 300 procent jämfört med förra året

Svenskarnas reslust har de senaste veckorna tagit fart ordentligt och som nu väntas öka ytterligare efter morgonens besked från regeringen om hävda restriktioner. Hos Ving har försäljningen av både resor till innevarande vinter, till sommaren och även till nästa vinter enligt ett pressmeddelande ökat med 113 procent de senaste två veckorna jämfört med för bara en månad sedan. Och under förra veckan ökade antalet nybokningar inför sommaren med nära 300 procent jämfört med samma tid i fjol.

Även antalet webb-besök har ökat markant. Jämfört med samma tid ifjol har antalet besökare på ving.se ökat med över 360 procent. I närtid är drygt 9 av 10 sportlovsresor sålda, där flera avgångar är helt fullbokade från de stora flygplatserna. Från Göteborg, som har sportlov vecka 7, är 97 procent av resorna bokade och där finns nu bara ströplatser kvar.

Ljuset i tunneln börjar skönjas

Claes Pellvik, kommunikationschef Ving

– Det är tydligt att de senaste veckornas rapportering om mildare symtom vid Covid och färre inläggningar på sjukhus har skapat ett stort resesug och lite av en ketchupeffekt i bokningarna. Och efter morgonens besked om hävda restriktioner och att vi nu går in i en mer normal vardag väntar vi oss att det tar fart ytterligare. Ljuset i tunneln börjar skönjas och det spiller onekligen över i ett uppdämt resebehov bland svenskarna. Vi går mot en riktig reseboom. Under de första dagarna den här veckan har vi sålt fler vinterresor, främst i närtid, jämfört med motsvarande period för tre år sedan innan pandemin. Likaså är bokningsläget för högsommaren i nivå med ett normalt år. Svenskarna törstar verkligen efter att få skapa nya semesterminnen, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving i ett pressmeddelande.

Topp 5: Sommardestinationer med flest antal inbokade resenärer

  1. Mallorca
  2. Rhodos
  3. Cypern
  4. Kreta
  5. Gran Canaria

Kommentarer är stängda.