Annons:

Annika Hultgren ny vd i XLNT Travel

Ägaren Edward Lantz släpper vd-tjänsten på XLNT Travel. I stället lyfter han upp Annika Hultgren, som varit vice vd och operativ chef.

Annika Hultgren värvades till XLNT Travel, dåvarande Via Travel Norrland, i september i fjol från Via Egencia, Hon tillträdde i december, då som vice vd och operativ chef. Men planerna för mer fanns redan då, berättar ägaren Edward Lantz.

– Det har varit en plan sedan Annika började som operativ chef, att efter ett antal månader släppa över vd-rollen. Nu kan jag verksamheten 100-procentigt så nu känns det rätt att lämna över vd-stafett-pinnen till Annika, säger Edward Lantz.

På Via Egencia, i dag bara Egencia, var Annika Hultgren leverantörsansvarig och ansvarig för partner och franchise. Hon säger att det inte var självklart för henne att byta arbetsgivare.

– Jag trivdes bra i min gamla roll inom Via Travel och Via Egencia. Men när jag tog det här jobbet är det svårt att inte dras med av Edwards kraft och entreprenörskap, och jag brinner för det, säger Annika Hultgren.

När hon värvades diskuterade de bägge vilken tjänst hon skulle ha.

– Han sa: ”Vilket jobb vill du ha?” Han var inne på vd-rollen, men vi kom fram till att det var bättre att han får lära sig resebranschen. Jag ville att han skulle förstå vilka marginaler vi lever på och hur viktigt det är att vi är attraktiva mot kund, säger Annika Hultgren, som nu tagit över som vd.

11 kommentarer

 1. Anonym: Grattis till nya jobbet Annika!
 2. Catarina Moberg: Stort grattis Annika och lycka till!
 3. Christel Melin: Grattis och lycka till
 4. Louise Ekeberg: Grattis Annika! Dags att fira det i Stockholm kanske med ostron och bubbel :-) !!! Louise Ekeberg
 5. Maria Andersson: Grattis Annika!!
 6. Tina Claesson: GRATTIS Annika och stort lycka till?
 7. Ewa Solfors / Egencia: Stort GRATTIS Annika!
 8. Anonym: Grattis Annika?
 9. Gerd: Grattis Annika !!
 10. Singapore Airlines: Grattis XLNT Travel & Annika.
 11. Heléne: Grattis Annika, vilken härlig utmaning! "kramkalas"