Annons:

Blocket börjar sälja resor

Köpsajten Blocket vill öka omsättningen och skapar ett nytt affärsområde: Blocket resor. Man vill utforska intresset för klimatmedvetna val vid flygbokning, enligt ett pressmeddelande. - Vi tror att det finns en stor tillväxtpotential, säger Blockets nya vd Pernilla Nissler​.

I över tjugo års tid har Blocket varit en självklar destination för begagnathandel av möbler, elektronik, barnvagnar och fordon. Men de senaste åren har tillväxten inte varit lika god. En mängd mobilsajter och appar konkurrerar om second hand-varorna.

Nu finns en ny strategi på plats som bland annat handlar om utforska hur Blocket kan lösa fler behov i svenskarnas vardag. Varje vecka besöker fem miljoner svenskar sajten.

– ​Vi vill att ännu fler svenskar ska använda Blocket, oftare och till fler ändamål. Blocket har redan en mycket stark position som en av landets största sajter och nu ska vi utforska vad den potentialen innebär och hur vi kan förstärka vår positiva kraft i samhället, säger ​vd Pernilla Nissler i ett pressmeddelande.

Blocket Resor​ kommer ursprungligen från systersajten FINN.no där FINN Reise vuxit till att bli Norges största sökmotor för flygresor. För den svenska marknaden har man byggt ny funktionalitet för att inte bara mäta intresset för resor, utan även för klimatmedvetna val. Här finns filtrering för flygresor med minst utsläpp, en guide för alternativa färdmedel, redaktionellt innehåll på temat resor och miljö, samt möjlighet att klimatkompensera resan.

– V​i vill vara drivande i utvecklingen mot ett mer hållbart resande och öka medvetandet om utmaningarna och möjligheterna. Att synliggöra resors klimatpåverkan är inte lösningen på klimatkrisen, men kunskap är ett viktigt första steg mot fler medvetna och hållbara val. Målet i nästa steg är att inkludera fler färdmedel, exempelvis buss och tåg, i tjänsten, säger ​Pernilla Nissler.

Detta är Blocket Resor

●  Inrikes- och utrikesresor inom flyg.

●  Tydlig redovisning av koldioxidutsläpp per resa.

●  Möjlighet att filtrera på flygresor med minst koldioxidutsläpp.

●  Möjlighet att klimatkompensera genom GoClimateNeutral

●  Redaktionellt innehåll med tips och råd, guider och inspirerande artiklar.

● Under året kommer även hyrbil och hotell adderas.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024