Annons:

Dag Tveterås lämnar Ticket

Dag Tveterås lämnar vd-posten på Ticket. Ny t f koncernchef blir Göran Grell.

Dag Tveterås har varit koncernchef i Ticket sedan maj 2009 och var innan dess vd för Ticket Affärsresor i Norden sedan 2007. I början av 2000-talet var han också vd för bolaget.
Tveterås menar att det är en rad små faktorer som bidragit till att han vill sluta nu.
– För att ha ett utsatt toppjobb måste du vara mer än 100 procent motiverad. Nu har Ticket åter fått fokus på kärnverksamheten och vi har kapat kostnader motsvarande 12 procent utan att förstöra strukturen i bolaget. I det läget känns det rätt att låta nya krafter ta över, säger han till Travel News.
Avhoppet kommer samtidigt som Tickets största ägare Braganza har inlett en utköpsprocess av Ticket från Stockholmsbörsen. Enligt Tickets styrelseordförande Göran Grell, som nu går in som t f koncernchef, kom initiativet från Tveterås.
– Han sade upp sig i fredags. Det är förstås lite synd i det här läget när vi är i en utköpsprocess, men jag har känt på Dag att han tyckt det varit lite jobbigt. Men eftersom verksamheten bedrivs i de två dotterbolagen är det business as usual. De koncerngemensamma frågorna har varit få sedan vi kom in i bolaget, säger Göran Grell till TN.
Kommer avhoppet att påverka aktieägarnas syn på ert bud på 7 kronor per aktie?
– Det kan jag inte bedöma, men vi kommer inte att göra om affärsplanen på grund av detta, säger Grell.
Huruvida det blir en ny koncernchef i Ticket beror på om Braganzas bud på hela Ticket går igenom. Om Braganza köper bolaget och avnoterar det kommer Ticket Affärsresor och Ticket Privatresor att drivas som två separata bolag inom Braganza. Då behövs ingen ny koncernchef.
Tills vidare tar dock Grell över koncernchefsposten. Ny t f vd för Ticket Affärsresor blir finansdirektör Thomas Ådén.
– Han har fått erbjudande om vd-posten på permanent basis, men vill pröva om han tycker jobbet passar honom, förklarar Grell. 
Katarina Petrini fortsätter som vd för Ticket Privatresor.
Dag Tveterås återvänder nu till Norge, där han tidigare var delägare i konsultbolaget Saga Corporate Management.
– Jag vet inte vad jag ska göra, men jag kan tänka mig att ta styrelseuppdrag eller arbeta med uppdrag som rör strukturförändringar och turnarounds inom resebranschen. Där har jag nog en hel del att tillföra. Men jag kommer inte att ta något operativt chefsjobb igen. Att jag gjorde det i Ticket berodde på att jag har ett stort hjärta för Ticket. Det är två bolag med stark företagskultur och fantastisk anda, säger han. 

Kommentarer är stängda.