Annons:

Dan Håkansson lämnar Amex

American Express Nordenchef Dan Håkansson har lämnat sin tjänst.
– Jag tror inte att jag kommer jobba i resebranschen igen, säger han.

Dan Håkansson slutar i dagarna som Nordenchef för American Express Global Business Travel och när Travel News når honom jobbar han med motorsåg på den egna tomten.

– Jag är under avveckling fram till årsskiftet kan man säga, säger Dan Håkansson.

Han lämnar över till Anders Bohlin, director client management i Norden, som tills vidare går in som tf vd.

Varför slutar du?
– Det kan man fråga sig när vårt företag är inne i den kanske mest spännande perioden någonsin. Men jag är 53 år och har jobbat i American Express i 25 år. Jag funderade på vad jag ska göra nu och fram tills jag blir riktigt vuxen, och vet att jag blir rastlös efter ett tag. Jag tänkte: ”Now it’s time.”

Det finns ingen koppling till att Amex har tappat i omsättning?
– Nej, det är helt odramatiskt. Och för övrigt så har vi vuxit kraftigt i Danmark och Norge är stabilt. I Sverige har vi förlorat marknadsandelar, men det finns många skäl till det. Sverige är kanske den mest konkurrensutsatta marknaden i hela Europa.

Vad ska du göra nu?
– Något annat, vad vet jag inte. Jag är intresserad av att driva något eget, eller jobba med ett mindre, entreprenöriellt bolag. Jag har lite idéer med mina syskon. Jag tror inte att jag kommer jobba i resebranschen igen.

Hur känns det att lämna ett företag där du jobbat i 25 år?
– Både och. Jag kommer sakna kolleger, kompisar och kunder som blivit kompisar. Men jag är jättenöjd att jag har tagit det här steget, nu har jag en massa möjligheter.

Kommentarer är stängda.