Annons:

Annons:

DIB Travel krokar arm med tio svenska affärsresebyråer

DIB travel har slutit partneravtal med tio affärsresebyråer på den svenska marknaden. Partnerskapet innebär att resebyråerna får tillgång till DIB Travels digitala plattform och bland annat kan erbjuda sina kunder online-travel-management. Total omsätter de tio resebyråerna 2,5 miljarder svenska kronor. Det motsvarar cirka 10 procent av den svenska affärsresevolymen, enligt ett pressmeddelande.

De tio resebyråer som nu sluter avtal med DIB Travel är: NEX Resebyrå, BIG Tavel, Rex Travel, Saltour, Smart Travel Karlstad, Svanbergs Resebyrå, Travel Team Sweden, Täby Resebyrå, Biljettbutiken i Kristinehamn och Stureplans Affärsresebyrå.

-Vi har letat med ljus och lykta efter en teknisk plattform som skapar en enkelhet för både resenär, administratör och resebyrå. Något vi funnit nu. Genom avtalet med DIB Travel kan vi också erbjuda en plattform som matchar vår personliga service. Vi kommer att kunna leverera en bokningsservice som skapar enkelhet, tillgänglighet och hög kvalitet för våra resenärer. Vi kommer med andra ord äntligen kunna vara lika bra online som offline, säger Tarja Widell, vd på Stureplans Affärsresebyrå i ett pressmeddelande.

Marknaden för affärsresor i Sverige uppskattades innan pandemin av Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen (SRF) till cirka 20 miljarder kronor. Branschen uppskattar samtidigt att det finns ett mörkertal på ytterligare 10 miljarder kronor finns i så kallade ”unmanaged” resor, dvs affärsresor som bokas av anställda utan någon affärsresebyrå inblandad. Den svenska affärsresemarknaden kan alltså värderas till 30 miljarder kronor per år. Även om den just nu är påverkad av pandemin så finns det stora möjligheter för en aktör som kan omfamna såväl branschens kompetens som att leverera smarta digitala verktyg.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.