Annons:

Annons:

Etraveli säljs

Riskkapitalbolaget CVC Capital Partners, CVC, köper Etraveli för 508 miljoner euro. Säljare är ProSiebenSat.

Nu står det klart att riskkapitalbolaget CVC Capital Partners, CVC, förvärvar Etraveli, för 508 miljoner euro.

Etraveli, med huvudkontor i Uppsala, har vuxit med 40 procent årligen sedan 2014 och finns idag i 46 länder på fem kontinenter. Med CVC som partner ska expansionen intensifieras och målet är att bli den största OTA:n i Europa, skriver CVC och Etraveli i ett gemensamt pressmeddelande.

– Under de senaste åren har Etraveli blivit ett internationellt bolag med en tydlig strategi som baseras på att erbjuda kunder billigare flygbiljetter mer effektivt än konkurrenterna runt om i världen, säger Etravelis vd Mathias Hedlund i en kommentar

Hedlund kommenterar också försäljningsprocessen.

– Det är med glädje och förväntan vi idag välkomnar våra nya ägare CVC som redan från början av säljprocessen visat full förståelse för både våra framtida utmaningar och möjligheter. Nu ser vi fram emot att tillsammans med CVC öka ytterligare våra ambitioner och vår internationella närvaro, såväl organiskt som genom förvärv.

Lorne Somerville, partner och chef för TMT hos CVC, säger:

– Den elektroniska resesektorn är dynamisk och snabbväxande, och Etraveli är en tydlig ledare tack vare sin e-handelskompetens och en mycket skalbar affärsmodell. Vi ser fram emot att utveckla sektorn och att bredda CVCs nätverk tillsammans med Etraveli för att omvandla företaget till en verklig global plattform.

Gustaf Martin-Löf, vd, CVC Nordics, tillägger:

– Jag ser fram mot att få jobba tillsammans med Mathias och hans team för att utveckla bolaget ytterligare.

Säljaren, det tyska mediebolaget ProSiebenSat, köpte Etraveli av Segulah i oktober 2015 för 235 miljoner euro.

En kommentar

  1. Farzana Karim: Congratulations! Will be interesting to see your future growth globally.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.