Annons:

EU överens om vaccinpass – införs i slutet av juni

EU-länderna enades på onsdagen om att införa ett gemensamt vaccinpass som ska börja användas den 26 juni inför turistsäsongen. Det rapporterar Sveriges Radio Ekot. Intyget går under namnet ”digitalt grönt certifikat” och är mer långtgående än det digitala vaccinationsbevis som den svenska regeringen har planerat att ta fram. EU-varianten innehåller bland annat uppgifter om negativa covid-19-test.

Digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) välkomnar beskedet och säger till SR att han har goda förhoppningar om att Sverige ska hinna lösa de praktiska svårigheterna och få vaccinpasset på plats till den 26 juni.

11 kommentarer

  1. Vera: Vem eller hur ska man installera appen digitalt grön certifikat?Viisa ska resa tidigare en27 Juni.Vad gäller dem ,minister Anders The man??
  2. Marcus Andersson, Ticket.se: @Vera troligen inte konstigare än att installera appen från Appstore och sedan via en specifik kod unik bara för dig lägga in vilka vaccinationer du tagit osv. Om det så bara är en eller två personer i slutändan som i slutet av Juni kommer kunna använda detta så är det ändå ett framsteg att systemet finns på plats och fungerar i takt med när antalet vaccinerade byggs upp.
  3. ESSA: Gerorge Orwells 1984 har blivit verklighet
  4. Gloria Andersson, EXPERIENCE TRANSYLVANIA: Underbart, hoppas vi kan hålla deadlines både när det gäller vaccination och implementering av det digitala så allt funkar smidigt.
  5. Benjamin Franklin: Ett samhälle som ger upp frihet för säkerhet förtjänar varken frihet eller säkerhet
  6. Anette Karlsson: Fantastiskt! Äntligen kan vi öppna upp för resande! Är supernöjd att EU går på denna linje så passet blir europeiskt. Den som vill kan använda det, den som inte vill skiter i det.
  7. Elena: Hur blir det att resa med barn? Just nu behöver man testa även barn för Corona och fixa reseintyg...
  8. Sanna: Ok så detta innebär medicinsk apartheid. Ska de som inte vill ha ett vaccin tvingas ta det för att resa eller inte resa alls? Det här är fruktansvärt.
  9. Göran: Indelad folket i ett A och B lag är inte lagligt ens! Att märka vissa med ex en stjärna är förbjudet sedan många många år. Det här är ingen skillnad. I om EU råder det dessutom fri rörelsefrihet. Politikerna vill att restaurangägare etc ska sortera bort de som inte injeserats med okänt innehåll. Varför är det så viktigt att de som har haft sjukdomen och har antikroppar måste ta detta? Snabbutredning av vaccinpassen gjordes/krävdes av EU redan 2018 vilket var året innan pandemin.
  10. Ingrid: Jag har en genetisk blodsjukdom, som gör att jag inte kan ta några vacciner - och är medicinkänslig. Om någon vet hur en svår anafylaktisk chock ser ut, som jag fått när jag prövat ut vissa komponenter som ett vaccin innehåller, så skulle ni aldrig ta vaccinet. Jag försvann bort medvetandemässigt, enorma skakningar och svettningar under 30 minuter, sedan en återhämtingsperiod. Säger detta, för att människor behöver förstå att detta inte är en lek och för många finns inte valet att ta vaccinet överhuvudtaget. Det är dags att dra bort ögonbindlarna. Hur tror ni detta kommer att se ut om 10 år? Har någon föreställningar om att sorteringen bland människor slutar här ?
  11. Sia T: Det är fruktansvärt... detta som nu pågår är ett brott mot mänskligheten.. Och ingen borde tvingas till att ta vaccinationer! De som vill: Varsågod! Men över min döda kropp jag vill ta dessa gifter!! För det är vad det är!!
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024