Annons:

Färre och billigare affärsresor under 2009

Företagsledare planerar i år att göra affärsresorna kortare, billigare och färre.

Enligt en ny undersökning från Amadeus vill cheferna i år skala bort lyxen och spara på affärsresandet. En stor andel väljer bort saker som tillgång till spa och gym på hotellen och internetuppkoppling anses vara mycket viktigare än ett centralt läge.
Economist Intelligence Unit har gjort undersökningen The austere traveller på uppdrag av Amadeus genom enkätintervjuer med chefer och beslutsfattare i Skandinavien, Euorpa, USA och Asien.
– Pressen från organisationen och aktieägarna gör att beslutsfattarna har blivit angelägna om att göra så kostnadseffektiva och produktiva resor som möjligt nu i lågkonjunkturen. Funktionella tjänster är det som efterfrågas mest, säger Janchrister Egnefors, vd för Amadeus Scandinavia.
47 procent av cheferna planerar färre affärsresor under de kommande 12 månaderna. 28 procent kommer också att välja billigare hotell och 63 procent väntar sig att deras företag kommer att framtvinga lägsta möjliga hotellkostnader.
Saker som är oumbärliga på resan är enligt 76 procent internetanslutning på rummet, ett tyst hotellrum enligt 56 procent och goda kommunikationer till och från hotellet för 54 procent.
De tillfrågade menar också att god hotellservice framför allt kännetecknas av effektiva rutiner för in- och utcheckning (68 procent), flexibilitet när det gäller förändrade krav (64 procent) och snabb hantering av problem (59 procent).

Kommentarer är stängda.

Konferensproducent till STS Alpresor
Sista ansökningsdag:
30 september 2023