Annons:

HRG säger upp ytterligare 50 i Norden

HRG Nordic säger upp 50 anställda i Stockholm och Oslo, när den nordiska ekonomifunktionen flyttas till England. Nedskärningen kommer inte långt efter att HRG stängt åtta av tolv kontor i Sverige.

De uppsagda, runt 30 anställda i Sverige och 20 i Oslo, har arbetat med bokföring och andra transaktionsartade aktiviteter för Sverige, Norge, Finland och Danmark.
Kvar blir bara ett tiotal personer inom rapport- och controllerfunktioner.
– Beslutet är en del av en långsiktig strategi att etablera större och större center för backoffice- och supportfunktioner. HRG-gruppen har redan skapat ett ekonomi- och servicecenter i Köln, för Tyskland, Schweiz, Österrike och Ungern. Nästa steg är ett center för Norden och England, säger Hans Holmen, koncernchef för HRG Nordic.
Beslutet att flytta ekonomikontoren i Norden har tagits i samförstånd med den engelska ledningen till skillnad mot när kontorsnedläggningarna gjordes. 
– Vi är eniga om att detta är mest effektivt på lång sikt, men det är ändå lika trist för dem som drabbats, säger Hans Holmen.
Du får ta tag i den ena nedskärningen efter den andra. Hur länge orkar du stanna kvar som koncernchef?
– Jag har aldrig gett upp någonting hittills och jag tror att vi tack vare förändringarna kommer att ha ett väldigt bra utgångsläge när det väl vänder.
Bland konkurrenterna florerar rykten om att neddragningarna är ett sätt att rädda bolaget från en knivig ekonomisk situation.
– Det är idioti att säga så. Det här är inget sätt att spara kostnader på kort sikt, utan tvärtom. Målet är att bli mer kostnadseffektiva på lång sikt.
Ryktena säger också att neddragningarna är ett sätt att förbereda för att BCD Travel, som tidigare köpt på sig HRG-aktier, ska förvärva bolaget?
– Varför skulle de köpa? Ryktena har florerat länge. Om de skulle vilja köpa så är det inget jag vet något om, säger Holmen.
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Kommentarer är stängda.