Annons:

Nätresebyrån har sålt sin första rymdresa

Nätresebyrån i Malmö har sålt sin första rymdturismresa. Det är den första rymdresan med Virgin Galactic som bokats genom en av de tre utvalda återförsäljarna.

– Kunden är svensk och har betalt. Han har fått en konfirmerad plats på rymdskeppet som resenärer, med plats mellan 100 och 200, berättar Andreas Axelson, ägare till Nätresebyrån.
Det var vid TUR 2009 som Virgin Galactic presenterade de tre utvalda återförsäljarna av rymdresor. Nätresebyrån var en av dem. Efter knappt ett år har således den första kunden bokat resan som kostar cirka 1,2 miljoner kronor. Just nu pågår tester av rymdskeppet Spaceship 2 i öknen i New Mexico och Andreas Axelson var nyligen i Mojaveöknen i Kalifornien för invigningen av det nya rymdskeppet.
– Vi är väldigt stolta över bokningen. Det har hela tiden varit min ambition att vi skulle bli den första svenska återförsäljaren som lyckats sälja en rymdresa. Nu har vi firat med champagne och semlor.
Vem resenären är vill och får inte Andreas Axelson berätta i dag. Kunden är dock inte den första svensken som bokat in sig på rymdfärden. Tre svenskar har tidigare bokat sig (varav en bor i USA och två i Sverige). Dessa har dock köpt resorna direkt av Virgin Galactic.

Kommentarer är stängda.

komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024