Annons:

Annons:

Ny undersökning: många äldre vill ha äventyr på resan

Cirka en fjärdedel (22 procent) av svenska äldre har lust att åka på långflygningar utomlands och en av tio vill ut på äventyrsresor. Detta enligt en färsk studie av hotellsajten Hotels.com.

Nästan hälften (47 procent) av de tillfrågade uppger att de ångrar att de inte reste mer när de var yngre. Intresset för följande strapatser som att tågluffa runt Europa (34 procent), besöka de amerikanska delstaterna (21 procent) eller djungelvandring i Peru (13 procent) visar på en intakt äventyrslusta.

Hotels.com anordnar tävlingen ”Golden Gap Year” i samarbete med den 83-årige skådespelerskan Christina Schollin. I prispotten finns ett presentkort på 60 000 kronor.   

– Äventyr är tidlöst, och min familj har övertygat mig om att det aldrig är för sent att åka på min drömresa, säger Christina Schollin.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.