Annons:

Annons:

Resebyråtoppen: Travel Design ökade mest 2019

En av de stora vinnarna resebyråtoppen är Travel Design. Bolaget ökade sin omsättning med 170 procent 2019. Här berättar vd Kaj Sätermo om succéåret och det lite tuffare 2020.

Travel Design ökade sin omsättning med 170 procent 2019. Bäst i resebyråklassen. Grattis. Vad gjorde ni rätt då?

– Kul att Travel News noterat vår försäljningsutveckling 2019. Efter det senaste pandemin året 2020, har man nästa glömt bort hur normala arbetsrutiner och utveckling såg ut.

Vi gjorde flera ändringar, och lyckades växa på flera av våra olika affärsområden. Detta var enbart möjligt med hjälp av vår kompetenta och erfarna personal. Detta hade inte heller varit möjligt utan våra relationer med våra leverantörer så som flygbolag, hotell och självklart GDS:er såsom Travelport och Sabre. De har gjort det möjligt att se över hela bokningsflödet för alla våra kunder. Vi vill också tacka våra kunder och de meta-siter som trott på oss såsom Flygresor och SkyScanner.

Varför ska man resa med Travel Design? 

– Den frågan kanske man ska ställa till alla våra kunder! Men det vi själva tror är en del av nyckeln, är våra medarbetare som har mycket bra erfarenhet och jobbar med kunden fokus, för att de ska få ut det mesta och bästa vid sin planerade resa. Även här är det viktigt att man har rätt produktsortiment från våra olika leverantörer för att kunna erbjuda det kunderna efterfrågar.

Hur mår ni nu efter 2020?

– Har själv jobbat i resebranschen sedan 1982, så trodde jag upplevt det mesta med allt från 11:e september, askmoln, flygstrejker med mera. Inget kommer i närheten av det som hänt 2020, och hade någon frågat mig innan trodde jag inte ens det var möjligt att stänga ner hela samhällen.

Resebranschen och mötesindustrin är nog de branscher som drabbats hårdast vid sidan om restauranger.

Så det blir tyvärr ingen omsättningsökning 2020 från 2019, men än så länge lever vi vidare, och har självklart fått göra en massa anpassningar till den nya verkligheten.

Bland annat har vi tvingats skära ner och säga upp mycket kompetenta medarbetare, flyttat till mindre lokaler och så vidare.

Allt för att försöka komma ut starkare när pandemin förhoppningsvis lugnat sig lite, så vi kan och har möjlighet att resa både i tjänst och semestrar.

När vänder det 2021?

Mycket bra fråga, frågan är om någon vågar svara på det till 100 procent.

Lite svängiga uppgifter, ena dagen är det bara negativa nyheter om Covid-spridning, nya länders hårdare restriktioner.

Sedan nästa dag, som idag lite positiva nyheter med framsteg på vaccinfronten, och kanske nya digitala vaccinpass.

Så ja det kommer att vända under 2021, dock tror jag det kommer att gå långsammare än man tror, det är inte enbart vaccin och restriktioner som påverkar.

Många kommer att behöva en startsträcka till exempel alla flygmaskiner som stått på backen för länge och måste ses över.

Visst resande tror jag aldrig kommer att komma tillbaka till de volymer de hade en gång i tiden, men visst resande kommer på sikt vara viktigare och större än tidigare.

6 kommentarer

  1. Jason: Well done Kaj! Congrats!
  2. Andreas K: Grattis Kaj, Det finns inga genvägar har du visat. Vi ser alla fram till 2022 Lycka till i nya lokalerna
  3. Zygge: Bra jobbat Kaj....
  4. Per Lind: Grattis även från Per Lind. Ypperlig service.
  5. Curt Persson: Bra jobbat Kaj & Co
  6. Roger: Grattis Kaj, håller med 2021 blir tufft, 2022 bättre.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.