Annons:

Ryanair förlorar mål mot resebyrå

Ryanair, som stämt den spanska internetresebyrån Atrapalo för att ha använt sig av flygbolagets hemsida och sålt biljetter utan tillåtelse förlorade i januari målet i spansk domstol.

I domslutet konstaterades att resebyrån som auktoriserad agent har rätt att sälja flygbolagets biljetter och att detta inte lidit någon skada genom resebyråns agerande. 
Ryanair har under det senaste året försökt att hindra resebyråer att sälja flygbolagets biljetter. Flygbolaget har även i brev till resebyråer i flera europeiska länder hotat med rättsliga åtgärder om resebyråerna inte slutar att sälja flygbolagets biljetter.
– Ryanair har till och med hotat med att avboka biljetter som säljs av resebyråer, men vad vi känner till har det inte skett än, säger Tomas G Olsson, vd för Svenska Resebyråföreningen.
Han menar att problemet är större i övriga Europa än i Sverige. Här säljs en relativt liten del av lågprisbolagets biljetter via resebyråer jämfört med i länder som Tyskland, Frankrike och Spanien.
– Dock märker även svenska resebyråer av att flygbolaget är ovilligt inställda till resebyråer. Det är inte ovanligt att de slänger på luren när de hör att en resebyråanställd ringer.

Kommentarer är stängda.