Annons:

Stena Line Travel Group förvärvar Voigt Travel

Göteborg – 17 november 2022: Det svenska reseföretaget Stena Line Travel Group AB har idag tillkännagett att de förvärvat Voigt Travel Holding, den ledande nederländska specialisten på vinterresor till de nordiska länderna, enligt ett pressmeddelande.

”Vi är fast beslutna att vara nederländarnas förstahandsval för turistresor till Norden”

Genom affären förs det välkända nederländska varumärket Voigt Travel, tillsammans med dess båda systerföretag Scandinavian Wintersports och Ruka Safaris, in i Stena Line Travel Group. Där ansluter de till det nederländska reseföretaget Buro Scanbrit, som har varit en del av det svenska företaget sedan 1986. Samtliga företag fortsätter att bedriva sin verksamhet under sina egna varumärken, men kommer gemensamt att utgöra den nederländska marknadsledaren för semesterresor till de nordiska länderna, med sammanlagt 50.000 resenärer varje år.

Stena Line Travel Group AB är en av de största bolagskoncernerna inom fritidsresesegmentet i norra Europa, med 700.000 resenärer årligen. Eftersom företaget vinner betydande operativa fördelar genom att arbeta tillsammans med Voigt Travel, som är ett av de ledande företagen inom nordiska resor från Nederländerna, har affären varit attraktiv för båda bolagen.

Förvärvet av Voigt Travel Holding innebär att man tar ett logiskt steg för att stärka företagens erbjudande inom resesegmentet på den nederländska marknaden. Voigt Travel och Scandinavian Wintersports passar in i det svenska företagets varumärkesportfölj, som även inkluderar det ledande nederländska reseföretaget Buro Scanbrit, som specialiserar sig på bilturism till Storbritannien, Irland och Norden. Genom affären blir den nya bolagsgruppen marknadsledande inom fritidsresor från Nederländerna till de nordiska länderna.

De nordiska länderna har haft en stark tillväxt som resedestinationer under det senaste decenniet, en trend som Stena Line Travel Group förväntar sig ska fortsätta. Resenärerna uppger att de lockas av ländernas säkra, rofyllda och miljövänliga prägel, tillsammans med det fantastiska naturlivet. Affären ger nu Stena Line Travel Group en stark plattform för fortsatt tillväxt på denna pulserande resemarknad.

Jari Virtanen, VD för Stena Line Travel Group.

Jari Virtanen, VD för Stena Line Travel Group, förklarar i ett pressmeddelande hur man motiverat affären:

“Genom det här förvärvet stärker Stena Line Travel Group sin position på den nederländska resemarknaden avsevärt och kan erbjuda nederländska kunder ett bredare utbud av semesterresor till Norden. Vi är fast beslutna att vara nederländarnas förstahandsval för turistresor till Norden inklusive Island, samt Storbritannien. Våra medarbetare har tillsammans kunskaper och erfarenheter av att arrangera turistresor till norra Europa som är helt utan motstycke. Vi är glada över att ha tagit detta nästa steg på vägen mot att skapa en europeisk resekoncern som är den verkliga specialisten på resor till destinationer i norra Europa. Vi ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Voigt Travel och dess systerbolag.”

Cees van den Bosch, Managing Partner i Voigt Travel Holding, ser fram emot det nya samarbetet:

“Detta är ett fantastiskt steg för Voigt Travel och dess medarbetare, som under de senaste decennierna har varit pionjärer inom turistresor till åtskilliga nordiska destinationer och gjort dem tillgängliga via charterflyg från Nederländerna och Belgien. Genom den här affären har vi nu hittat en ny ägare till Voigt Travel som har styrkan och resurserna för att hjälpa oss att fortsätta vår expansion. Som en del av Stena Line Travel Group kan vi ytterligare stärka vår position, tillsammans med Buro Scanbrit och Scandinavian Wintersports, samt Ruka Safaris som riktar sig till den finska marknaden, och förverkliga våra ambitioner om fortsatt tillväxt. Jag ser fram emot att få uppleva det som framtiden bär med sig!”

Voigt Travel, Scandinavian Wintersports och Ruka Safaris kommer att finnas kvar och vara verksamma under Stena Line Travel Groups förvaltarskap. Voigt Travels Managing Partner Cees van den Bosch och Managing Director Marloes Meijer stannar båda i företaget. Van den Bosch blir dessutom Country Manager för Stena Line Travel Group Nederländerna och kliver in i bolagsstyrelsen för det nederländska bolaget.

Köpeskillingen har inte avslöjats.

  • Om Stena Line Travel Group
  • Stena Line Travel Group är en del av Stena Line Travel & Retail Group, ett separat bolag som samlar alla rese- och detaljhandelsaktiviteter i Europa åt Stena Line, ett av Europas största färjerederier. Med en omsättning på mer än 250 miljoner euro som genereras på fler än 30 marknader, är Stena Line Group Travel ett av de ledande reseföretagen i norra Europa och en viktig aktör inom detaljhandelstjänster för resenärer (så kallad travel retail). Företaget har 250 anställda i Storbritannien, Danmark, Nederländerna, Sverige och Spanien, som betjänar fler än 700.000 B2C-kunder som årligen reser till över 200 destinationer, och även ett betydande antal av de största aktörerna i Europa inom travel retail. Dess varumärken inkluderar R&F Travel Retail, Sembo, DTF Travel, Best Travel, Buro Scanbrit, Voigt Travel, Scandinavian Wintersports och Ruka Safaris. Stena Line Travel & Retail Group är helägt av Stena Line, som har 4.500 medarbetare och 38 fartyg på 18 rutter. Stena Line är i sin tur en del av Stena AB.
  • Om Voigt Travel
  • Voigt Travel BV har över fyrtio års erfarenhet av att arrangera resor till den genuina Norden, med finska Lappland som sin huvuddestination. Företaget erbjuder aktiva och äventyrliga (rund-)resor till de nordligaste delarna av Europa. Ett litet och erfaret team av resespecialister organiserar semesterresor till destinationer där upplevelser och äventyr är i centrum, och överträffar ofta resenärernas förväntningar. Voigt Travel är det företag i världen som erbjuder flest direktflygförbindelser till den arktiska regionen, med inte färre än fem destinationer i finska Lappland samt på Island både under sommaren och vintern.

Kommentarer är stängda.